Tankar kring klimatet


Ja, det svenska alltså. Inte växthuseffekten. Eller vad nu medierna har valt att blåsa upp i år. Men det svenska klimatet alltså. För mig är det en gåta att någon som har bott i ett annat land, vilket som helst, tycker att klimatet här är underbart – motiveringen lyder varje gång ”det är så underbart med årstidsförändrigar”. 
Jag vet inte om dom är medvetna om att det är helt sinnessjukt trist med årstidsförändringar. Snö långt in i mars, kyla i juni, juli och augusti, och sen snö i oktober igen. Och om det inte är snö är det iskallt regn. Helt värdelöst.
Vi har väl ungefär tio soldagar per år, och då snackar vi riktiga 27 C dagar, sen har vi cirka trehundra dagar då det antingen är regn, snö eller slask. Detta ger oss drygt femtio dagar med milt, helt okej, väder. Men som bara betraktas milt i Sverige, om du skulle bo i Spanien skulle det kallas dåligt väder.
Så för att sammanfatta, årstidsförändringar är inte kul i Sverige. Och nej, man njuter inte mer av dom där tio soldagarna än man njuter av trehundra soldagar. Antar jag.

Annonser

~ av d. på mars 23, 2009.

2 svar to “Tankar kring klimatet”

  1. såsant såsant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: