Dagbok (95!)


Hejsan.
Detta är min Dagbokssektion här på bloggen. Titta in här om ni vill se vad som snurrar i mitt huvud förutom poesi. Detta är den andra dagboken här på bloggen, den förra blev helt enkelt för stor för sitt eget bästa. Men, välkommen till min Dagbok 2008-2009. Håll ett öga här.

den 4e.
Idag, eller egentligen igår, började jag ta in förhandsbeställningarna till den nya boken. Det känns inte bra. Mest för att jag känner mig mer tvingad att sälja bra den här gången, eller åtminstone sälja lika bra som första. Vi får se hur det blir med det. Egentligen borde jag inte bry mig alls, men jag gör det ändå, kanske för att jag gillar statistik.
Inför förra boken trodde jag att jag skulle sälja tio ex., kanske trettio, det blev lite fler. Inför den här boken tror jag att jag kan sälja tjugo, max. Hoppas jag har fel den här gången med.
Jag kan inte sova heller, vilket gör inatt till en värdelös natt. Men, det finns ljus i horisonten – efter boken är släppt kommer någonting helt nytt…som jag tänker hålla på ett tag till.
Hursom! Förhandsboka nu så jag inte tar livet av mig dagen I nöd och lust släpps.
/ er d.

den 1a.
Hej vänner! Idag är det årets första vårdag, åtminstone om man räknar på almanackan, och det märktes. Jag och min kära vän Shan, som spelar och sjunger i finfina Frank Lucas,  var ute på en promenad i morse och redan då, vid tio, värmde solen riktigt gott. Härligt med vår.
Kvällen och natten spenderades hos Anna med fint sällskap. Hon är snäll hon Anna, dessutom fick hon mig att komma ihåg Bright Eyes. Så idag har jag lyssnat en del på min absoluta favoritskiva från utlandet: Fevers and Mirrors. Ibland är det vackert.
Om en månad är det 1 april. Då ska min bok komma ut.
/ er d.   

den 27e.
Hej Hallå. Long time. Jag har varit i Åre och har haft en väldigt lyckad sportlovsvecka med min älskade och fantastiska flickvän. Herregud vad vi har det fint.
Några dagar kvar på lovet nu, så jag tänkte ge er två filmtips som kommer göra er sportlovshelg grym!
1. Waltz with Bashir. En makalös film, inte bara för dess design, utan även för historien. Gå på bio eller ladda ner den om ni är intresserade av historia, samhället som det ser ut idag och konst.
2. The Wrestler. Av regisören som gjorde Requiem for a dream och The Fountain. Föregående gjorde att förväntingarna på The Wrestler var skyhöga. Dom infriades nästan. The Wrestler berör, vilket nästan förvånar mig. Den borde inte göra det, men gör det ändå. Riktigt sevärd.
/ er d.

den 19e.
Angående The Pirate Bay åtalet.
Jag har funnit åtalet mycket märkligt redan från början. Vad hjälper det att stämma The Pirate Bay? Även om nu killarna skulle bli stämda så skulle ingenting förändras. Tekniken finns kvar, och kommer aldrig att försvinna. Även om The Pirate Bay stängs ner kommer det komma upp en arvtagare, och ytterligare en efter det, och ännu en. Dessutom har ingen som är född efter -94 någonsin betalat för en skiva, oavsett om det gäller ett spel, film eller ett musikalbum. Jag har svårt att tro att dom – framtiden – helt plötsligt kommer böja sig fram och börja betala för sig. Sen är ju själva åtalet helt åt helvete, på vilket sätt ska fyra killar som startade en folkrörelse kunna ta ansvar för miljoner människors illegala handlingar – särskilt som dom aldrig ens uppmanat någon till något olagligt. Skulle vi stämma Google eftersom dom länkar till Torrents? Förmodligen inte. Men faktum är att Google länkar till överlägset flest olagliga Torrents, eftersom det är världens största söktjänst. Det är helt naturligt och varken Googles eller The Pirate Bay grundarnas fel att folk laddar ner upphovsrättsskyddat material.
Sök istället efter alternativa lösningar, typ Spotify, och ge skivbolagen en rejäl käftsmäll.
/ er d. 

den 19e.
Ytterligare en bra dag har flutit förbi här i Stockholm, hoppas ni andra utanför länets gränser har haft en bra dag!
Dagens tankeställare/tänkvärda: Jag satte in 30 kronor på mitt Svenskaspelkonto för lite mer än två månader sedan, igår hade jag 65, alltså har jag mer än fördubblat mina pengar på två månader. Om jag hade satt in 10 000, hade jag fördubblat dom också? Förmodligen inte. Men det vore inte fel.
Nu är jag visserligen inte så pigg på just Svenskaspel, men odds är ändå kul att spela på, dessutom känns det rätt tryggt att Svenskaspel har hand om mina pengar och mitt kontonummer.
Imorgon åker jag till Åre med min flickvän och hennes familj. Det kommer att bli underbart. Synd bara att jag inte kan åka skidor, men det ska nog gå ändå.
Nu ska jag plugga och städa, vilken kväll va?
/ er d.

den 18e.
Oyes! En riktigt bra dag har flutit förbi, nästan lite för skön för att få sluta lyckligt. Vet inte om det var vädret, solen och vinden eller om det bara var allt allmänt som kändes bra, kanske var det allting. En bra dag hursom.
Vi firar med ett Betnér citat, ett låttips och en dikt.
Citatet: ”Hur fan kan man bli så här känd för att vara snygg när man är så jävla ful. Hon ser ju för fan ut som om hon fått en fotboll i ansiktet.” – Om Linda Rosing.
Låttipset är egentligen flera låtar, snarare ett artisttips – Parken.
Ha det bra!
/ er d.

den 16e.
Sara tycker ibland att jag gnäller på samhället för mycket, hon tycker jag är jobbig då. Jag tror varje människa i världen skulle hålla med. Men eftersom det här är min blogg kan jag gnälla bäst jag vill.
Idag har jag två, kanske tre beroende på ork, olika ämnen jag måste gnälla på.
– Det svenska spelmonopolet.
Okej. Vi har staten i ena hörnan, mig i den andra. Staten påstår att det kan vara farligt att låta människorna som lever i staten spela casinospel, odds och turspel. Men om nu ändå människorna måste göra det är det samma stat som erbjuder dom spelandet. Skulle spelandet bli ”värre” bara för att Svenskaspel inte hade monopol på spelandet? Nej, förmodligen inte. Särskilt som det redan bubblar av andra utländska aktörer på marknaden, så som Bet365, Betson, Bwin och Expekt. Det går redan att kringå systemet så varför inte bara skippa ”monopolet”? Den enda fördelen jag kan se med Svenskaspel är att ”företaget” ger en andel av pengarna till svensk idrott och sponsrar all elitidrott i Sverige. Vilket givetvis är bra, om det inte vore för att pengarna kom från spelmissbrukare – vilka måste ses som den kategori staten drar in mest pengar på. Jag ser hellre att någon annan aktör sponsrar svensk idrott till lika stor del som staten. För är det inte lite konstigt att vår stat står som huvudsponsor till våre landslag? Känns inte det lite för Sovjetiskt för en stat med en blå regering?
Nej, jag orkar inte ens gå in på vad jag tycker om Antipiratbyrån, The Pirate Bay rättegången och musikindustrin eller för den delen om vad jag tycker om Kristdemokraterna, det sparar vi till en annan dag.

/ er d.

den 4e.
Jag gillar Magnus Betnér. Han är en bra man med bra åsikter.
/er d.

den 21a.
Igår firade jag och Sara att vi har varit tillsammans i sju hela månader. Någonting som är värt att fira, och för mig fortfarande rätt otroligt. Jag hade aldrig trott att någon någonsin skulle stå ut med mig så länge, men jag är glad att jag hade fel. Hon är världens bästa flickvän och jag älskar henne mer oc mer för varje dag som går.
Idag satt jag på pendeltåget hem från skolan, som alltid. Väl på pendeltåget insåg jag hur mycket jag saknade min iPod och mina hörlurar som jag glömt hemma. Dumt nog. För på pendeltåget var ajg tvungen att ta del av barnskrik och mammaförtvivlan, idiotiska samtalsämnen och musik som kom ut ur någon annans hörlurar – turkisk marchmusik. Det sög.
Därför lyssnar jag på massor musik nu för att ta igen förlorad tid, och tänkte samtidigt sammanfatta musikåret 2008 i ett par Vinnare i diverse kategorier.

Årets album:

1. På Nordpolen – Nordpolen. Lika överraskande som bra, lika bra som överväldigande.
2. Försent för Edelweiss – Håkan Hellström. Skönt att albumet blev precis så oväntat som det blev.
3. Lille Napoleon – Kristian Anttila. Precis som jag hade väntat mig. Jag har  haft många fina stunder med skivan 2008.

Årets låt:
1. Tro och tvivel – Håkan Hellström. Lite av ett ledmotiv från att den släpptes.
2. Oceaner – Kristian Anttila. Oändligt vacker, oändligt skör – som hav.
3. På drift? – Kent. Årets julklapp, tillsammans med tårar.

Årets liveakt:
1. Kent. Extremt svår kategori, men Kent vinner eftersom dom har turnérat och slitit non-stop för att få oss att leva.
2. Håkan Hellström. Har även han spelat flitit överallt i landet, och har varit lika magisk varje gång. Tyvärr alltid likadan låtlista.
3. Kristian Anttila. Även Herr K. Har spelat överallt. Och han kunde lika gärna spöat Kent om jag fått se honom i Stockholm en gång till.

Årets konsert:
1. Håkan Hellström – Arenan. Alla känslor, alla toner, allting samlat under en två timmar lång energikick.
2. Kent – Peace & Love. Det var stort, mäktigt, nytt och alldeles underbart. Underbart.
3. Kristian Anttila – Kaffe 44. Det var litet, svettigt, som förr och alldeles underbart. Det var länge sen det var sånt röj under Kristians spelningar.
4. Broder Daniel – Way out west. Ja, det var bra. Ja, jag grät. Nej, det var inte årets bästa spelning.

Årets  nykomling
1. Nordpolen. Överlägsen i denna kategori. Med sitt otroliga album tog han mig med full storm.
2. Markus Krunegård. Fint album med perfekt blandning mellan pop och rock. Mycket bra live.

Sådär. Då var det sammanfattat. Livekategorin var svårast då egentligen vem som helst av dom tre kunde ha vunnit. Men Kent vann för sin eviga strävan efter en ny låtlista för varje turné, någonting Håkan kanske borde prova på? Kristian kunde mycket väl ha knipit första platsen på ren vilja, men mot giganter som Kent och Håkan är det inte lätt.

den 15.
Idag när jag satt på pendeltåget slog det mig att 2008 var ett novellens år för mig, inte mindre än fem noveller publicerades under året som gick. Roligt. Jag gillar polls, så ni ska få chansen att svara på vilken av dom fem ni gillar bäst.

VOTE FOR CHANGE!

Den nittonde kommer förresten en text på skriven engelska upp här på bloggen. Den kommer behandla ämnet Bush, Obama och världen, och ska vara ett öppet brev till alla amerikaner. Det ska bli kul. Varför den 19e? Jo för att dagen efter det tillträder USA:s första svarta president, och första liberala sedan Lincon.

den 14e.
Idag är det fint väder. Bra va?
Tänkte lite på vad folk generellt sett tycker mest om, eller kanske vem egentligen, mormor eller farmor. Min uppfattning är att mormor är mer populär än farmor. Varför det har blivit så vet jag inte, men nu ska vi se om det stämmer:


den 29e.
Det är mitt i natten, närmare bestämt 3.55, men jag kan inte sova. Vet inte varför. Borde kanske ringa Sara och fråga. Hon vet säkert.
En annan sak jag inte för allt i världen kan förstå är varför folk startar nya bloggar när dom redan har en existerande? Visst om man byter till en annan plattform, som jag gjorde för 18 månader sen, det kan jag förstå eftersom man då vill åt nya funktioner, teman och dylikt. Men att bytta från patetiskt.blogg.se till ännumerpatetisk.blogg.se är bara märkligt. Den anledningen flest människor påstår sig använda sig av är väl ”jag vill börja om mitt liv, men jag kommer skriva samma saker”. Problemet är att bloggen i sig aldrig kommer ändra ert liv om ni fortsätter att skriva om samma skit som innan. Den egentliga ursäkten är dock långt från den påstådda, egentligen byter folk bloggdomän för att ingen läser den första bloggen, och i hopp om förändring byter man då URL i hopp om att detta ska ge förändring, rikedom och BlondinBella-kändisskap. Men nej. Tyvärr. Om ingen läser er första blogg lär ännu färre orka med ditt bloggbyte, eftersom du uppenbarligen inte är tillräckligt intressant i denna värld. Vad nu det betyder.
Att vara intressant i en värld där hudkrämer, over-priced handskar och alkoholkonsumtion betyder mer än dina moraliska och samhällsmässiga ställningstagande känns trots allt mer avskräckande än lockande.
Ja herregud, om ni nu promt vill byta blogg för att ni vill få fler läsare, som jag vet att ni vill, sälj er helt. Gråt ut i pressen om att någon hudkärm gav er små utslag på era annars helt perfekta ansikten och att hela nyår nu är förstört! Detta kommer få er in i tidningen och då även in på Internet. Kanske ni kan starta någon grupp på Facebook också, typ ”Bojkotta Hudkräm 3000 BEAUTIFUL”, så får ni igång nyhetsflödet och slutligen får ni era läsare.
Nej fyfan för dagens mediasamhälle. Läste om en kille nyligen som grät ut i pressen för att hans nya 56 tums TV hade gått sönder: MARTIN BETALADE 11 000 FÖR TV – GICK SÖNDER. Martin Martin, arma krake. Du kanske borde kollat upp lite mer om kvalitén på 56 tummare för 11 00 innan du köper den.
Någonstans har detta samhälle ändå skapats av all skit som kom under slutet av 90-talet, Baren, Big Brother och Robinson. Minns någon ens varför Carolina Gynning är känd? Eller Linda Rosing? Eller det största felet av alla: Ebba Won Sydow? För er som inte vet så blev Ebba känd genom sina musikkunskaper via P3, och inte för hennes vacklande modekunskaper och kvinnoförnedrande livssyn. Carolina och Linda  gick liksom den andra vägen, från idioti till makt,  båda deltog i Big Brother och har vikt ut sig för att bli kända – nu figruerar dom överallt och skapar kvinnoideal som får mig att spy. Linda Rosing syns inte så mycket förresten, hon har nämligen åkt ner till Barcelona för att producera porrfilm, utan att delta, men hon är lika korkad för det.
Nu är klockan snart 20 över. Det blev långt det här.
/ er d.   

den 28e.
Nu gick tiden sådär fort igen, som den egentligen kanske bara gör runt jul och under sommarlov. Hoppas julen har varit till er belåtenhet och att ni ätit god mat. Och om det är några som inte firar jul här så hoppas jag att ni har haft det trevligt ändå.
Närmast runt hörnet väntar nyår och jag hoppas att ni får ett fint sådant också, och ett fint 2009, men mer om det då. 2008 är inte färdigt ännu, det ska sammanfattas, firas av och lämnas bakom oss först, det förstnämnda ska jag i vanlig ordning ta itu med natten till den 31a.
För erfarna läsare vet ni vad det handlar om, för nya ska jag berätta. Varje år sedan 2006 sammanfattar jag året som gått, inte på något nyhetsmässigt vis utan bara utifrån mina egna erfarenheter, månad för månad, årstid för årstid, dikt för dikt och så vidare tills jag plötsligt kommit fram till dagen som jag faktiskt skriver på. Tänkte lägga upp 2006 och 2007 på bloggen i och med detta så folk kan ta igen två år av mitt liv utan att behöva läsa hela bloggen igen. Bra va?
/ er d. 

den 24e.
Tänkte bara önska er en riktigt God Jul! Ät gott, ta hand om nära och kära och se till att njuta lite av julen.
/ er d.

den 23e.
Göteborg verkar vara en fin stad! Åtminstone det lilla jag såg av den. Och jag ser framemot att åka dit och läsa lite dikter när våren kommer. Min kära flickvän la upp några bilder från resan i sin blogg titta där om ni är intresserade på hur vi ser ut, eller nåt. Jag har inte kameran här så förmodligen lägger jag inte upp några bilder heller. Tyvärr.
Nu är det jul om trekvart! Hoppas ni mår bra.

den 22a.
Snart är det jul! Och idag kom jag hem från Göteborg. Det känns som om jag borde göra någonting annat än att sitta framför datorn nu, jag vet bara inte vad. Vill väl vara med Sara antar jag. Känns som om det blivit standard och allt annat är fel. Henne älskar jag.
Vi hade förövrigt en fin helg i Göteborg med massa kärlek, godis och pussar. Som helgresor ska vara alltså, antar jag.
/ er d.

den 19e.
Laakso, morgon och min hals gör lite ont. Som den gjort i lite drygt ett halvår, borde kanske kolla upp det där… Idag åker jag till Göteborg förresten, jag förväntar mig en stor cermoni när jag kliver av bussen från Stockholm, vilka håller i det? Göteborg blir hur bra som helst, det är jag säker på! Kristian Anttila spelar, Sara och jag äter goda middagar, går på Lisebergs julmarknad och pussas. Det blir en jättebra helg.
Innan dess ska jag packa, titta på Persona och svara på era fina kommentarer.
Förresten, visste ni att det inte är onyttigt att äta pizza? Så länge man inte äter en hel. Problemet med Pizza är tydligen dess storlek, men ät en halv så behöver ni inte, om ni nu har viktnoja, oroa är. Jag bryr mig inte, men det är väl glada fakta antar jag.
/ er d.

den 16e.
Hola bandidos!
Jag tänker på er en hel del faktiskt, undrar lite hur ni ser ut, vore coolt att veta. Borde kanske ordna någon läsartävling av något slag så kanske vi kunde lära känna varandra bättre, typ. Vore kul.
Igår gick nästan min bärbara dator sönder, då gick nästan jag sönder. Vilken tabbe det hade varit, allt jag gjort det senaste året skulle gå upp i rök, inklusive den kommande boken.
Jag har förresten svårt att se Lykke Lis storhet, det är som att kvällspressen och alla ndra medier vill få oss att tro att hon är vår nya frälsare, vilket omöjligt kan stämma. Men hon är talangfull, det kan inte förnekas. Fast hon har jobbat med Robyn, som i sin tur har jobbat med Britney, vilket gör Robyn till djävul och Lykke Li till djävulens adept. Ungefär.
/ er d. 

den 15e.
Hej vänner. Idag är det måndag, som sig bör. Och det känns. Mina ögon är tunga och kroppen känner sig fortfarande nyvaken trots att klockan närmar sig ett och en skoldag är avverkad. Trist? Ja.
Lite senare idag kommer uppföljaren till Tre olyckliga människor upp. Uppföljaren förljer samma tema och heter kort och gott Mamma. Novellerna handlar i grova drag om mitt första år här på jorden, eller ja, knappt ens mitt första år utan bara min första dag.
Håll ut, snart är det lov!
/ er d.

den 12e.
Fan, idag känner jag mig riktigt förkyld. Dumt. Men jag måste till skolan för att fotografera tråkigt nog.
Nog om det! Idag fick ni en helt ny novell att smaska er igenom, och inte nog med det, snart kommer det två till efter som det är en serie. Del ett och två skrevs för ungefär åtta timmar sedan, alltså mitt i natten till idag, men jag tycker ändå det är bland det bästa jag har skrivit. Faktiskt. Det är inte ofta jag säger så, eller jag ens kan säga så, men nu är det faktiskt så, så njut av den. Och berätta för mig vad jag gjorde fel och rätt sedan. Om ni inte hittar den så får ni en länk här. Ja just det, den heter Tre olyckliga människor.
/ er d.

den 11e, natt.
Hej vänner.
Kul att röstningen här under är så jämn, fortsätt så!
Nu snöar det här på WordPress, det är väl fint? Tycker det passar så jävla bra emd dikterna just nu. Ser lite extra fint ut. Och precis som förra året tittar jag till lite extra på sidan för att bara känna lite konstgjordsnö.
Snart åker jag och min kära flickvän till Göteborg. Det kommer bli det bästa någonsin.
/ er d.

den 7e.
Hej snyggt och fult folk. Jag har ätit så mycket att jag just nu helt seriöst tror att jag kommer sprängas, inte kul. Vad som är kul är däremot Spotify, som förövrigt kommer vara 2009s största grej, och förmodligen kunna konkurrera med The Pirate Bay, iTunes och Bengans 2010. Fint va? Jag leker runt som fan på den lilla manicken och testar massa ny musik. Bland annat så lyssnar jag på det smått fantastiska soundtracket från Requiem for a dream och det smått fantastiska bandet Mixtapes & Cellmates. Det är en fin söndagskväll, fast jag måste plugga.
Kul att ni gillar dikterna nu förtiden, om ni har tur kommer det en bok snart. Och en till grej till den. Jag tänkte göra en omröstning här, så jag ser vad ni vill ha, sen blir det kanske inte så, men det är ändå kul att se.

En ljudbok! Några visste det, andra inte, vissa har drömt om det, andra inte, vissa kommer köpa den, andra inte. Som det ska vara. Ljudboken kommer alltså komma som komplement till den vanliga boken, I nöd och lust. På ljudboken kommer alla dikter läsas upp av mig, och även några små förord om vissa dikter kommer ligga där.
Ljudboken är förresten anledningen till att det drar ut på tiden med boksläppet.
Rösta nu!
/er d.

den 6e.
Hej alla kvinnor och män. Det är davids flickvän som skriver idag. Hon mår inte bra idag. Igårkväll mådde jag mycket bra men inte nu. Jag kan knappt stå.
Jag heter Sara och är rätt glad. Min mamma sa en gång att jag heter sara eftersom ”s” är första bokstaven i ordet sol. Därför heter jag så.
Eh jag är kär i david eftersom han är den enda killen i världen som kan göra mig riktig knäsvag. Han är faktiskt den enda herren i världen som jag skulle pussa på. Han tar bra hand om mig och jag gör mitt bästa för att göra honom glad. Jag är fullt medveten av att många av er läsare inte är allt för förtjusta i mig. Det suger. Jag antar att det är för att ni är davids gamla kompisar, kärlekar, ligg, mattanter vad vet jag. Och att han inte längre har orken eller viljan att kämpa för det som är halvviktigt för honom. Ledsen om ni ogillar mig men om ni vill se david och mig utan varann får ni försöka operera bort mig eller nåt. Hejdå./Sara

den 27e.
Mina syskon, Elin och Martin 15 år, är just nu på konsert, på Timo. Jag tror den är akustisk, men jag vet inte, har inte koll på sånt längre. Jag börjar väl bli föråldrad och skrumpen, en föredetting helt enkelt. Men lite konstigt är det ändå att dom är där, och inte jag.
Någonting som är ännu lite konstigare och ännu bättre är detta:

Han har nämnts här förut, och han kommer göra det flera gånger om. Igen, igen, igen. Tills jag tröttnar på denna liberala president. Han gör mig alldeles stolt och inspirerad.
/ er d.

den 26-28? ”snart-är-det-dags-för-studiebidragetdagar…” .
Tänkte skriva någonting fint om Håkan Hellström, men så kom jag inte på något vettigt. Inte för att jag inte tycker han är fin, men jag kom inte på något vidare vettigt. Det var ett tag sedan jag såg honom nu. Åtminstone fyra månader, kanske tre. Då satt jag bakom honom på tåget ner till Helsingborg. Det var fint. Och han nämnde mig på själva konserten, det var också lite fint. Jag tycker om Håkan, han är en bra man, verkar det som. Som dessutom har hjälpt mig genom tonåren, så han är jag skyldig en hel del. Men annars är det få jag är skylidig någonting, som Håkan sjunger. Fast han sjunger inte så, men nästan. Jag är inte skyldig nån nåt längre. Så sjunger han mer precist, och det är väl så jag känner lite. 
Idag var jag på vårdcentralen, tydligen har jag streptokocker, om det nu stavas så. Det suger lite, men det är jag väl värd så som jag håller på i kylan. Man mår som man förtjänar, som man i sin tur säger.
Just nu lyssnar jag på Innan allting tar slut, det var även det länge sen. Jag vågar aldrig, eller vill aldrig, eller egentligen någonting däremellan. Frida kanske förstår. Eller så gör hon inte det. Jag tänker på henne igår. Hon är fin. Min flickvän tycker också det. Hon tycker Frida har snygga ben, jag vet inte så mycket om ben, men håller med, mest för att inte verka ovetande. Fast jag antar att Frida  har fina ben, men det var ett tag sedan jag såg dom. Faktiskt lika lång tid som när jag såg Håkan Hellström sist…tror jag. Fast det stämmer inte, för jag såg Frida på Emmaboda innan det.
Nu ska jag titta på någon film och bli frisk.
/ er d.

den 18e.
Drygt två veckor sedan jag skrev sist. Häftigt. Och lite synd.
Igår skrev jag två syskondikter, eller vad det nu kallas – om det ens kallas någonting. Dom var bra och gav mig en nytändning, dom och Nordpolen har gett mig en nytändning. Det är kul att skriva igen.
Förresten sitter jag på en härlig överraskning gällande min nästa bok – I nöd och lust. En ledtråd är att den kommer komma i två versioner…typ. Det blir bra. Ni kommer bli glada. Jag med.
Förresten, igen, kommer jag snart börja med ett helt nytt projekt som kommer ta mer tid än bloggen, och vara dubbelt så stort och stotligt. Vi får se hur bloggen överlever det.
Förresten, återigen, så sa min flickvän någonting som fick mig att tänka till: ”Det är folksom finner tröst i din blogg”. Om nu så är fallet kommer jag fortsätta skriva dikter här länge till. Trots att lågan inte är som förut, det måste jag medge. Men jag inser att det finns folk därute som faktiskt finner tröst i det jag skriver, och det är för er, ni som har det svårt, jag just nu skriver. Ta hand om er.
Förresten, igen igen, så skenar jag bara ju mer ni fasar, som min kära vän Kristian Anttila än gång sjöng.
Och om ni vill ha mig i er stad till våren för att läsa poesi så tar jag gärna emot rekomendationer till ställen som skulle kunna tänka sig ta emot en idiot som jag. Då är det främst Göteborg och Skåneregionen jag tänkt mig. Hör av er!
Lev nu fint.
/ er d.

den 3e.
Fem plus.
Obama/Biden imorgon.
Jocke Bergs röst.
Fifa 09.
Nintendo.
Hösten.

Fem minus.
Popvärlden.
McCain/Palin.
Naiva människor som tror sig ha känt mig.
Naiva människor som försökt nå mig.
Naiva människor som inte inser att vi aldrig var tillräckligt bra kompisar för att orka bry sig om varandra.

den 30e.
Mhhh, det är varmt här. Det är skönt. Fast Portugal känns som ett fånigt land, lite som Finland. Dumt. Förresten, en ordvits: Vad heter Peter Jidhes sovande kusin? Oskar Ide.
/ er d.

den 29e.
Hej mina vänner.
Jag är fortfarande strandsatt på denna mystiska ö, Maderia. En ö som tycks vara den grönaste på planeten, om man bortser från Grönland då. Heh.
Det regnar lite idag, och trots att solen har jag inte sett någon regnbåge än. Kanske kommer lite senare.
Jag darrar förresten extremet mycket idag, jag skyller nog på kaffet jag beställde in när vi fikade, det smakade typ kaffe, mest vatten, ändå var det en dubbel esspresso. Nej, tacka vet jag Sveriges kaffekultur, och pappas esspressomaskin.
Idag skrev jag, och publicerade, en riktigt fin dikt.
Ta hand om Sverige.
/ er d.

den 27e.
Jag är på Maderia. Det är fint här. Nu ska jag sola, och sakna Sara.

den 21a.
Kostymbyxor, Marwin-hood årgång -04, två burritos, CNN World och bloggen. Kan det bli mycket bättre? Kanske. Men jag har det fint.
/ er d.

den 20e.
Hej månadsdag med världens bästa flickvän!
Japp, fyra månader, 120 dagar och mängder av kyssar. Det har gått fint och går fortfarande fint – det känns bara som början på början. Vi är världens finaste par. Korrekt.
Det finns saker jag aldrig gör, men som jag alltid tänker att jag ska, och vill göra. Att svara kommentarer är en sådan sak. Det måste verkligen bli bättring på den fronten, för jag uppskattar varje kommentar från er, ni är så fina. En annan sak jag aldrig gör är att ändra namnet på min Point blank fil i iTunes. Varje gång jag bläddrar förbi den blir jag lika irriterad eftersom den är feltaggad, men likt förbannat gör jag ingenting åt det. Så dumt.

Jag tänkte introducera WordPress senaste funktion – Poll. Nu mest bara som princip, men senare kanske även i mer viktigare frågor om bloggen, framtida böcker och annat som ni kanske kan få vara med och pilla i. Här kommer hur som helst David Engelins första Poll.

den 15e.
Oj vad tiden går, men det är kul.
Jag kom nyss upp ur badet, och tänkte därför skriva lite om detta, som den sanna bloggare jag är. Det är sällan jag badar, fast inte som i sagor när skurkarna bara badar en gång i halvåret, utan jag badar inte för att jag aldrig orkar ta mig tid att krana upp ett bad. Men idag blev det så, och det var så jävla skönt. Det är bättre än sex, nästan. Att ligga där i kokhett vatten, som inte alls är kokhett, och bara känna sig lugn – inte mycket slår den känslan. Jag riktade dushmunstycket mot huvudet, drog på kallast möjliga tempratur och lät det forsa, kontrasten fick mig att känna mig totalt återställd.

Jag tror nog jag gav kroppen energi för en hel dags sömn. Fint va?
/ er d.

den 9e.
Några noteringar från livet:
Metro är en bra tidning.
Facebook är en bra sida.
Viva la vida låten är bra, trots allt.
YouTube och WordPress är världens två bästa sidor.
Jag älskar Scrubs.
Citrusfrukter är det bästa som finns ”dagen efter”.
Betongväggen är världens tredje sämsta novell.
Jag vet vem som kasta.

den 7e.
Har analyserat noveller en hel kväll nu, känns lite segt. Särskilt med tanke på att jag har flugor och disk som trängs med mig på mitt rum, känns dumt. Fastnade just framför lite fotbollsklipp, jag gillar fotboll, och då särskilt Messi. Och Barcelona. Fina grejer.
/ er d.

den 6e.
Godmorgon vecka 41. Bra saker komma hända denna vecka på den här bloggen. Först och främst kommer min senaste novell upp, den heter Betongväggen och är enligt mig ritkgit intressant, dels för att den lämnar mycket åt läsaren att tolka själv och dels för att jag tog mig utanför min egen trygga zon i handlingen. Imorgon eller ikväll beräknas även en intervju komma upp, en av tre under oktober månad, det ska bli kul. Hoppas ni tycker om mig, för jag tycker om er.
/ er d.

den 2a.
Dagarna går snabbt nu, just nu ligger jag i min säng helt själv, lyssnar på musik och funderar på om någon låt kanske handlar om mig – jag tror inte det. En annan sak jag funderar över är om min nya novell är bra eller inte, ibland är den nämligen det, ibland är den faktiskt så bra att jag blir stolt när jag tänker på den, men allt som oftast är den bara helt okej, som så mycket annat. Jag tror den bara är helt okej just nu, det är lite jobbigt, men det går, jag överlever nog. Gårdagens dietist utspel fick mig att tänka på vad jag äter om dagarna, jag gjorde en liten lista faktiskt! Mat och dryck 1 oktober:
9.20
– Tre bitar kladdkaka
10.30
– En dubbelesspresso
17.50
– Fyra rutor vit blockchoklad och en stor kanelbulle
18.30
– Fem-sex rårakor med bacon, rårörd lingonsylt och ett glas mjölk
21.30
– En kaka med choklad och hasselnötter i och ett glas coca cola
23.00
– Ett glas cola
23.50
– Ett glas cola

Dagens vikt 53.40 kg.

Måste börja äta nyttigare, eller?
/ er d.

den 1a.
Så var hösten här på riktigt, typiskt dumt. Annat som är typiskt dumt är dietister, som dom kallas – det borde vara ett skällsord. Nu är det inte ett skällsord, så jag vill bli en dietist. Kanske göra ett tv-program som alla andra, sända det vid 22.00 på Kanal5. Det skulle heta ”Ät såhär i tre månader så kanske du kommer få ligga om fyra”, jag tror framförallt på namnet. Det skulle locka tittare, och det är precis vad man vill med tv och annan skit. Problemet med dagens dietister är att dom tror på fullaste allvar att det finns en diet som fungerar att applicera på vem som helst, det krävs typ två sekunder för en normalt funtad, icke mediakåt, tonåring att förstå att det inte kan gå till så. Människokroppen är nämligen unik från var och en, vi mår bra av olika koster, allting skiljer sig från person till person.
Jag lovar att jag inte skulle må bättre av att äta 70 kronors sallad med lite light dressing, jag lovar. Jag lovar även att vi som inte skulle må bättre av den där salladen är en majoritet – det kan jag gå på val med. Det borde jag nästan, synd bara att hälsovågen nästan är slut, nu finns det bara miljö, ekonomi och något så banalt som design på pappret.
Hur som helst skulle mitt tv-program vara det bästa sedan På rymmen, det är jag övertygad om. I slutet skulle givetvis mannen få välja vilken kvinna han vill ligga med, och den som har gått ner mest i vikt skulle få välja först – förstås. Det är så tv fungerar, och i förlängningen även samhället. Tyvärr.
/ er d.

den 28e.
Idag kom jag hem från Öland där jag varit under helgen med min kära flickvän och hennes föräldrar. Resan var mycket trevlig och avkopplande. Så nu är jag tillbaka med nya och friska tag, redo att bemöta hösten och dess små farligheter, som förkylning, lövhalka och taskig ekonomi.
I veckan är det Kristian Anttila på Kaffe 44, det blir nog väldigt bra, sedan på lördagen har jag en liten diktuppläsning i Sollentuna, för dom som vill komma är det bara att komma – Gula Villan är det som gäller och ligger beläget på Sollentunavägen 193.
/ er d.

den 24e.
Hej hallå!
Idag ar det varit en lagom dag, en lagom bra dag där nästan allting var som vanligt. Den enda lilla skavanken var att AIK snöpligt knep åt sig en poäng från Djurgården. Men det är okej, jag bryr mig inte allt för mycket. Nu har jag förresten lite fler detaljer kring min kommande diktuppläsning, som jag kommer tjata om ett tag framöver. Det hela sker den 4e oktober, på ett ställe som heter Gula Villan i Sollentuna, som lustigt nog ligger på Sollentunavägen 193. Exakta tider kommer senare men runt 18.30 verkar vara en vettig tid att komma.
Ha det så bra, och njut av vårt fina höstväder.
Puss!
/er d.

den 22a.
Seder är till för att brytas – inte sant. Men idag har jag kommit fram till en hel del nya saker som ska göras här och där, men mest här – på bloggen. Bland annat:
– Lite bilder och länkar till olika Events i oktober. Där ibland en diktuppläsning som kommer ske i början av oktober, mer info om den så snart jag vet mer.
– Minst en ny novell kommer komma upp här inom en månad. Kan hända att det blir två.
– I oktober kommer jag dessutom satsa hårt på intervjuer, tre sytcken är hittills planerade. Först ut är bandet Frank Lucas, som den 8e oktober spelar på Stampen.

Det blir en bra höst det här, det är bara sånt jag vet.

den 19e.
Fredag. Och jag har redan huvudvärk – lovande? Ja. Allting känns bra förutom just denna tickande huvudvärk. Ni vet, den man får efter att ha missat ett tåg, varit igång sedan morgonen och dessutom känner hur stressen från annat pickar en på ryggen. Nåväl, jag mår bra.
Och jag ska svar på kommentarer, tänkte faktiskt göra det nu. Tyvärr så drar andra saker i mig som att spela det fantastiska spelet Spore, Kristian Anttilas Blogg och telefonsamtal hit och dit. Vi får väl se när svaren kommer.
/ er d.

den 13e.
Hola.
Idag är det lördag, och mest av allt dagen efter. Kul. Igår var det åtminstone kul, som alltid när man är med sin kära flickvän.
Jag är förresten nykär i massa saker, kent – vars diskografi jag nu efter fyra års sökande äntligen kompletterat till hundra procent – Kristian Anttia – eftersom jag är så sjukligt peppad på hans spelning på Kaffe 44 – Sara – för att jag har insett hur lycklig jag är med henne. Hur jävla lycklig jag är.
/ er d. 

den 11e.
Den 11e september och fortfarande har inget förödande hänt. Visserligen har knappt USA:s 9/11 -08 börjat, så vi får väl se hur det går. Kanske Barack Obama blir skjuten. Kanske. Det hoppas jag verkligen inte, men det vore väldigt typsikt, och tillika hemskt – jag är lite rädd för det till och med.
Den som lever får se, och den som dör får se.
Den som lever får se om jag vinner, eller ens blir nominerad till Lilla August priset. Just nur tror jag det kommer att går, och bara för det är jag säker på att det kommer gå åt helvete. Bra va?
Men. Vad som är bra på riktigt är att jag, här på bloggen, tänker lägga ut en av dom två diktsviter jag bidrog med till årets tävlig. Den innehåller två helt nya dikter, och sju andra, alla med temat vatten, eller egentligen ”Tårar, orkaner och vatten”, som diktsviten heter.
Den andra diktsviten jag bidrar med är min klassiska ”a, b, c, d, och även s.”, dessutom fick novellen ”Jag vet inte” följa med till juryn. Hoppas det går bra.
Ta hand om er nu. 

den 8e.
Nu till lite dom underbara nyheterna jag hintade om i förra ”inlägget”.
1. Igår ringde någon från SollentunaFörfattarna och ville ha med mig i deras kommande diktsamling. Det verkar vara en kul möjlighet att nå ut till ännu fler. Det rör sig då förmodligen bara om en dikt – vi får se vilken det blir. Om jag hade varit en stor man som ville tjäna extremt mycket pengar hade jag kanske bidragit med en exklusiv dikt till samlingen, så ni, mina hardcorefans, hade varit tvungna att köpa boken. Så blir icke fallet. Tvärtom. Om ni känner att någon dikt borde platsa, så skrik till här! Havet verkar populär…
2. Idag började jag skriva på mitt förlags Författarblogg, mycket kul projekt. Och återigen ett sätt för mig och min poesi att nå ut. Vi får se hur mycket av mig som kommer skrivas där, men håll utkik.
Inga nya avslöjanden kommer förresten avslöjas först på Bilddagboken längre, utan kommer ske här. Just för att ni så troget läser så ska givetvis ni få veta allting först.
/ er d.

den 8e, morgon.
Tidig morgon, arlastund tror jag det heter, när allting är lite för tidigt för alla. Men om några timmar bryter hetsen, morgonruschen, lös. Och arlastund förvanldas till vanlig morgon.
För någon vecka sedan pratade den där Arlakon med mig, från möjlkpaketet, det tycker jag var ett trevligt inslag i arlamorgonstund. Mer ko på baksidan av mjölkpaketen.
Ni kanske inte dricker Arlamjölk, det kanske är en stockholmsförtelse. Vem vet…Gott är det i alla fall.
Om en halvtimme måste jag vara på en buss, jag borde nog byta om nu. Vi hörs efter skolan, jag har underbara nyheter!
/ er d.

den 4e.
Hej världen. Vad har ni för er?
Allt bra, fint?
Vädret är fint idag. Och jag ska snart till skolan, det kan bli en hit.
/ er d.

den 30e.
Ojoj, snart är sommaren slut på riktigt, känns ganska underligt. September lär bli en bra månad, det är alltid lagom höst i sena september, och dessutom kan man få fina sensommar dagar om man har lite tur.
Just ny sitter jag med tårfyllda ögon, skakiga händer och med ett leende på läpparna. Anledning? Detta:

Talet är fint, och kan hittas i sin helhet här. När man dessutom lägger på en gitarr, sång och en vacker video är det svårt för mig att hålla tårarna borta.
Jag är inte Amerikansk medborgare, men jag vet att det som händer där borta i november kommer att påverka oss, så jag hoppas, och tror att det kan bli en förändring till det bättre. En förändring som kommer ledas av Barack Obama.
Dessutom är talet i sig otroligt vackert rent textmässigt, och bör kunna fungera som inspirationskälla för er när/om ni känner er lite nere någon mörk höst dag.

Yes, we can.

/ er d.

den 27e.
Herregud vilken fin flod av kommentarer som har hittat hit dom senaste dagarna! Det uppskattas verkligen. Hoppas förresten att skolan har startat bra för er, och att alla är snälla, sånt behövs. Mest för att man ska överleva.
Snart är det höst, och då blir jag automatiskt lite mer deppig, vilket lär märkas i dikterna under hösten – med detta inte sagt att det blir sämre, tvärtom. Under hösten har jag alltid skrivit bäst.
/ er d.

den 26e.
Hej, folk. Vänner. Och sånt.
Idag mår jag bra, fast på ett lurigt sätt. Jag saknar Sara, samtidigt som det är lite skönt att vara ensam ett tag. Så. Nu är jag alltså ensam…vad ska man hitta på då?
Jag har några förslag:
1. Bättra på ”Om den här bloggen-sektionen”. Vet inte om det blir av, men nyss kändes det bra. Tänkte att man skulle lägga till lite historia, hur den var förut – i sina tidiga år.
2. Komma på ett sätt att få lite intressanta folk intervjuade här på bloggen. Det skulle ni nog tycka om. Dessutom är det kul.
3. Titta på Simpsons med min lillebror.
4. Lyssna på musik.

Förmodligen blir det ingetdera. Möjligen alternativ nummer två.
/ er d.

den 25e.
Så har skolan börjat på riktigt, det känns olustigt. Och idag har jag varit ovanligt deppig. Kanske det är bra, för det var ett tag sedan.
Idag fick vi WordPress användare ytterligare påbyggnad av vår redan tunga Statistik-funktion. Och den är ordentligt uppskruvad. Nu kan jag se förra årets läsarantal, förra årets medelsnitt per dag, förra årets allting-siffror, och dessutom jämföra vecka för vecka, månad för månad med detta års. Det går bra. Och är kul. Jag gillar siffror, framförallt när det går bra, och det är er förtjänst att det går bra. Så tack. Forstätt länka och skriv om den här sidan så kommer jag aldrig sluta skriva. Tack.
Jag tittar på Jerry Springer, det är ett tramsigt program, men det är lagom kul när man är nere – lite som Fargo. Det finns liksom folk som har det jävligare.
/ er d.

den 21.
Så har skolan börjat igen, lagom kul. Faktiskt. Kurserna verkar roliga, människorna, återigen, likaså. Dessutom börjar rutinen i att skriva här komma tillbaka allt mer, vilket gillas hos mig, och hos er.
Förresten börjar min nästa diksamling arta sig! När den släpps vet jag inte än, men jag gissar på sen höst. Då den behövs som mest.
Vad som mer behövs i världen under hösten 2008, topp fem:
1. En demokrat som president i USA.
2. Lite solsken.
3. Konkreta miljömål världen över.
4. Bättre och snabbare pendeltåg.
5. En vinst för mig i Lilla Augustpriset.

Det sista är väl det minst nödvändiga. Men ändå det jag tänkte prata lite om idag.
Jag har nämligen besämt mig för att vara med i tävlingen Lilla Augustpriset, då förmodligen med en diktsvit på sex-sju dikter, frågan är bara vilka. Självklart inser jag att det inte spelar så stor roll vilka jag väljer ut, jag kommer ändå inte vinna, men det är ändå kul att delta och se hur det går. Om ni har några förslag, som kan hjälpa mig på vägen, så berätta gärna!
Ta hand om er.
/ er d.

den 19e.
Imorgon börjar skolan, mindre kul, fast samtidigt skönt med lite rutiner och vanor. Och inte helt uppbokade dagar – vilket kommer leda till ett mer stabilt bloggande, och förhoppningsvis bättre. Den som lever får se. Idag slängde jag ihop en akutbanner för boken, som nu är inne på sin sista sida, vad det gäller hur aktuell den är. Jag vet inte riktigt när, men snart kommer nästa samling, som troligtvis blir den sista på länge. Därför försöker jag nu få ut det sista av min lilla stora älskling Kolliosionskurs. Det känns bra. Fast samtidigt sorgligt, lite som att börja skolan.
Som jag gör imorgon.
/ er d.

den 13e.
Hejhejhej!
Nu var det ett litet tag sedan, fast inte allt för länge sen tycker jag. Hoppas ni har haft en fin avrundning av sommaren och njuter lite extra av och i solen. Det gör jag åtminstone. Tänkte bara bekräfta att jag har en ny bok redo i startblocken mot hösten nu, just nu heter den, som vissa redan listat ut, I nöd och lust. Jag tror det blir namnet på den. Varje dikt i den nya boken är bättre än varje dikt i Kollisionskurs, därför släpper jag den. Och för att jag vet att ni älskade Kollisionskurs så mycket. Fint va?
Puss!
/ er d. 

den 8e.
Herregud! Det var nästan exakt en månad sedan sist, åtminstone 30 dagar. Rätt sjukt att säga, men jag har inte haft tid att skriva ner saker här. Dikterna är en annan sak, även om det tar lång tid mellan dom nu med så går det ändå att skriva ner dom under den tiden då jag inte sitter vid datorn, så är inte fallet med Dagboken.
Hoppas ni har haft en lika fin sommar som jag har haft, och tack för att ni så fint har hälsat glatt på mig när ni har sett mig någonstans, det är jättefint! Imorgon kanske vi ses på Way out West förresten?
Till hösten, i och med skolstarten, ska jag köra igång med bloggen i vanlig takt, stilig takt. Så håll ut lite till med mig.
Ha det bra, och lev väl.
/ er d.

den 9e.
Lagom kul, nu åker jag till Norrland en vecka. Jag ser inte framemot det. Jag har hittills, en halvtimme innan avresa, bara kommit fram till två positiva saker resan kan föra med sig: 1. Jag kanske blir frisk. 2. Det ska bli kul att fira pappa, igen.
Nu måste jag kila, hur gärna jag än vill stanna i mitt älskade varma Stockholm…
Ta hand om er!
/ er d.

den 7e. Min födelsedag.
Klockan är just nu 4.38, jag kom just hem. Som rubriken lyder är det den 7 juli, och även min födelsedag, den 18:e i ordningen faktiskt, och den kunde inte börjat bättre – eller sämre.
Dom första småtimmarna fördrevs hos och med min kära flickvän som just hade kommit hem från Arvika. Det var pussar, fina ord och presenter, plus en massa mer däremellan jag tänker bespara er. Som alltid var det underbart att träffa Sara, faktiskt ännu mer underbart än vanligt, eftersom det var ett tag sedan vi sågs sist. Fint! Hon gav mig jättefina presenter som gjorde mig alldeles snurrig av lycka, och som alltid massa kärlek och omtanke. Jag är säker på att jag har världens bästa flickvän.
När vi skulle skiljas åt för natten (varför vi skulle skiljas åt för natten var för att jag gärna ville vara hemma till mammas årliga pannkakstårta som serveras på min säng varje år) tågade jag ut i mörkret i hopp om att ta en buss, en halvtimme senare insåg jag att jag kunde glömma den där bussen jag hoppades på. Istället inleddes världshistoriens längsta vandring genom Sollentuna. Men det gick bra, jag överlevde, och hann dessutom se två regnbågar och en sol uppgång, samtidigt!
Efter två timmars utflykten är jag nu redigt trött och känner för sömn. Hoppas vi hörs mer under dagen!
Godnatt.
/ er kapten.

den 5e.
Idag är det den 5 juli, vilket betyder en hel massa saker, bland annat att ett helt land vaknar bakfullt på grund av deras vilda firande av sin nationaldag igår, bland annat att bikinin firar 62 år och att det var 28 år sedan Björn Borg vann sin sista Wimbeldon turnering. Men jag bryr mig inte så mycket om något av det där, för mig är 5 juli dagen då det är en dag kvar tills jag får träffa min undebara flickvän Sara, dagen då jag om två dagar fyller 18 och dagen som jag äntligen blivit av med min irriterande snuva. Bra saker alltså!
Imorgon kommer alltså Sara hem, hem från Arvika, festivalen alltså, visserligen orten med, men mest hem från festivalen. Jag önskar egentligen jag var där, mer än att hon var här, det vore så fint att se kunna se på kent med henne, och Håkan Hellström. Och alla andra fina band som spelar där i år. Dessutom vore det fint att slippa sakna henne så nästan öronen trillar av. Men det betalar sig tillbaka när hon väl är hemma.
Sen är det snart dags för festival igen dock, för min del blir det Emmaboda och för hennes Storsjöyran, som passande nog ligger precis på samma datum, men inte alls samma plats. Jag är lite avundsjuk på Yrans artister i smyg. Fast dom saknar Almedal, Boris och Kristian Anttila visserligen, men har å andra sidan Kent, Håkan och Säkert!. Ganska grymt det med.
Dags för pizza och Scrubs.
/er d.

den 3e.
Hej vänner, ovänner och ni andra stackare.
Uppdateringarna här har uteblivit på grund av tidsbrist och sjukdom. Fast sjukdom är ett grovt ord, egentligen, för jag är  bara förkyld, och har därför tappat lite orken för att uppdatera dagboken. Dessutom finns det hemskt lite att skriva om som sjuk. Snart ska jag titta på Scrubs, och det är förmodligen det jag kommer göra resten av kvällen. Hoppas ni får en trevligare kväll än jag!
Förresten, vad hände med Soduko-vågen som svepte in över landet för några år sedan? Har den äntligen dött helt? Jag är usel på ”spelet” och löste aldrig några ”kors” i ren protest mot allt.
/ er.

den 30e.
Herregud, nu var det alldeles för länge sen, igen. Men jag har mina skäl, nämligen festival. Nu är jag dock hemma från Borlänge med massa minnen, en hes och förstörd röst och dessutom ett enormt sug efter att skriva.
Gårdagen spenderades dels på campingen, dels på tåg och dels hemma hos mig med min kära flickvän Sara, som nog är världens bästa tjej. Tyvärr var jag helt förstörd efter allt festivalande så jag kunde inte riktigt få henne att inse det. Men det var fint att träffa henne. Som alltid
Igår var första gången på drygt två veckor som hela familjen Engelin var samlad under ett och samma tak, så lång tid har vi aldrig varit ifrån varandra. Det känns rätt sjukt att vara utan hela sin familj så länge, och rätt fint när alla väl är samlade.
Jag hade det jättebra på Peace & Love förresten, det var så grymt kul att jag redan glömt bort hur förjävligt det var ibland.
Nu ska jag lyssna på musik, svara på era kommentarer och sen göra mig en nachotallrik.
/ er d.

den 24e.
Det är dags att ta farväl från er och bloggen ett par dagar, eller åtminstone tills söndagen kommer, och jag med den. Anledningen är festival i Borlänge, Peace & Love då. Hoppas vi ses där och att ni har det fint!
Puss!
/er David

den 24e.
Ojojoj! Det är redan 24 juni, snart är det juli och efter det augusti, vilket känns lite sjukt. Jag vet att ni ibland har tråkigt under sommarlovsdagar, när ni inte har någonting att göra. För ett par år sedan – säkert två exakt – gav jag mina läsare sommartips, på vad man kunde göra i sommarvärmen. Idag vill jag ge er sommartips på vad man kan göra när man har tråkigt.
– Ringa en vän. Det fungerar alltid, så länge vännen i fråga vill hitta på någonting.
– Sätta sig framför datorn. Surfa in här lite snabbt, kolla DN.se, Bilddagboken, Facebook, YouTube etc.,.
– Titta på TV. Då gärna Animal Planet eller Viasat Nature, eller dylik kanal.
– Ät mat. Det gör jag ofta när jag inte har något bättre för mig.
– Spela TV-spel. Allting som har någonting med Nintendo att göra fungerar bäst.
Lite trist uppdatering kanske, men äsch! Nu vet ni vad jag gör när jag har tråkigt åtminstone.
Imorgon ska jag dock inte ha tråkigt, för då blir det festival för hela slanten. Jag åker imorgon 11.44 och kommer hem på söndag runt middagstid.
Vi hörs lite senare.
/ er d. 

den 22a.
Så var midsommarhelgen över! Hoppas ni har haft det bra, ätit gott och spenderat massor av tid i gott sällskap. Själv har jag haft det väldigt bra och känner en viss tomhet att återvända till ”vardagen” igen, som inte alls är vardag eftersom jag har sommarlov. Dessutom ska jag åka till Borlänge och Peace & Love på onsdag, så ledigheten blir inte allt för lång.
Peace & Love blir nog förresten väldigt kul, tre av mina fyra absoluta favoritartister ska dit, mina två bästa grabbpolare ska också dit och att bo på campingen är bland det roligaste som finns. Idag måste jag dock bärja tvätta och packa, vilket, som ni säkert förstår, känns oerhört tråkigt. Men det måste väl göras antar jag…
Det känns som om jag har dragit på mig en liten förkylning förresten – inte bra. All min mat är här hemma är dessutom uppäten, av mig, som tur är kommer mamma hem idag, jag hoppas på att hon har storhandlat. 
/ er d.

den 19e.
Framtiden och sånt.
Idag tänkte jag skriva lite om framtiden. Vad ni har att vänta er liksom.
I höst planerar jag släppa min andra bok, som än inte är namngiven, eller ens färdigsatt, eller ens helt klar. Men den kommer. Om det blir en poesisamling till eller en roman, eller någonting helt annat, vet jag inte än. Eller vill jag inte säga snarare. Allt jag vet är att framsidan ska vara röd, kanske. Dessutom ska den vara tusen gånger bättre än Kollisionskurs, som jag själv ser som ett sätt att börja. Det ska vara min allra bästa dikter, som känns. Rakt igenom. Dessutom ska den vara längre än 70 sidor. Tror jag.
Som ni märker vet jag inte mycket om framtiden, men jag tycker om att spekulera, och sätta små tankar i era huvuden och hjärtan.
Imorgon är det midsommar, sen är det inte långt kvar till Peace & Love, ses vi där kanske?
/ er d.

den 18e.
Sveriges största poesibogg. Det funderar jag på att använda som ”slogan” för bloggen, det vore något! Frågan är om det är Sveriges största poesiblogg…jag tror nästan det. Åtminstone sett till antalet dikter och antalet läsare. Och hur ska man annars räkna?
Vare sig jag äger Sveriges största poesiblogg eller inte så skrev jag en ny dikt idag. Vilket nog behövdes. För det har blivit lite av den varan på sistone. Det kommer vara luckor i uppdateringarna under sommaren, detta ska dock lösas med gästskribenter som postar lite dikter jag lagt undan, svarar på frågor i den mån hon/han kan och skriver lite i dagboken. Det ska nog bli fint. Men vi tar det när det närmar sig.
Ikväll är det fotboll, fotbollsmatch! 20.45 på Tv4.
Ha en fin dag och en fin stund framför TV:n.
/ er d.

den 17e, efter frukosten.
Det blev ingen brakfrukost, inte än åtminstone, utan bara en dubbel esspresso. Hade ingen youghurt till Coco Popsen, och inte någon ork till att göra toast och vindruvorna blev bara inte av. Foten känns dock lite bättre efter att jag duschat och på så sätt värmtupp musklerna lite.
Jag gör om sidan lite för att göra den mer läsvänlig och mer koncentrerad på poesin. Om ni har några förslag på förbättringar, funktioner eller liknande är det bara att skriva här så ska jag se vad jag kan göra!
Dags för toast.
/ er d.

den 17e.
Godmorgon vid 10.43. Gårdagens misstänkt vrickade fot gör galet ont, alltså är den nog vrickad. Vilket suger. Dels för att jag inte riktigt kan gå, dels för att jag ser ut som en idiot mer än vanligt när jag försöker gå och dels för att jag måste gå en hel del idag. Vi får se hur det här går, om jag tittar in på någon läkarmottagning eller bara härdar ut skiten.
Imorgon möts förövrigt Sverige och Ryssland i en direkt avgörande match om kvartsfinalplatsen i EM, mycket intressant – ja.
Nu ska jag berätta om min, inom tio minuter, kommande frukost.
1. Toast med skinka och ost.
2. Esspresso, jävligt dubbelt.
3. Vindruvor, röda sådana.
4. Coco pops, förutsatt att det finns youghurt.
En riktig brakfruskost alltså, det brukar jag sällan, nästan aldrig äta, men ibland behövs det.
/er d. 

den 17e, natt.
Nu var det ett litet tag sedan, och jag har saknat er. Tyvärr har mycket kommit emellan bloggandet och min tid, visserligen väldigt bra saker, men ändå ganska tråkigt att behöva dra ner på bloggandet. I vilket av fallen, här kommer en liten uppdatering, en liten sjukrapport, direkt från min säng.
Jag har spelat en del fotboll på sistone, vi i Norrviken har nämligen berikats med en konstgräsplan, vilket gillas av mig och mina vänner. Så det har blivit en del spel om kvällarna, särskilt mycket har det blivit såhär i EM- och sommarlovstider. Idag blev det dock lite för mycket för min taniga popkropp – jag har inte så mycket muskler som ni kanske vill tro. Så just nu ligger jag här med en misstänkt vrickad fot, två knän jag inte riktigt kan lita på och träningsverk efter förra omgångens matchande. Men det är smällar man får ta. Hoppas ni har ett fint sommarlov! Det har åtminstone jag.
/ er d.

den 13e, natt.
Det är natt ute nu. Och ändå är jag vaken. Jag ordnar med massa filmer från i tisdags, tar in,  klipper i och slutligen laddar upp. Nu känner jag mig klar, mer orkar jag inte idag. Jag står inte ut att höra min röst mer än vad jag hört den idag. Tack för att ni kom och gjorde min dag.
Om ni vill hitta alla dikter jag hittills lagt upp titta här: http://www.youtube.com/user/engelinchannel.
Engelinchannel vittnar kanske om någonting i framtiden…den som lever får se.

Här får ni avslutande Sommarens första natt:

den 11e.
Hej kära vänner.
Jag tänkte mest tacka för gårdagen, och dess lyckade tillställning i form av min releasefest.
För visst var det en lyckad tillställning?
Bokhandeln var full, och egentligen alldeles för varm för att vistas där. Särskilt som jag var klädd. Och det var så fint.
Jag kan inte tacka er nog för att ni kom, ställde upp och lyssnade så fint. Ni gjorde verkligen min dag, som faktiskt var den finaste dagen i mitt liv. Så vitt jag kan minnas. Tack. Utan er hade det aldrig blivit av, men nu blev det av, och det är 90% er förtjänst faktiskt.
Hoppas ni hade en lika trevlig dag som jag, och att ni fick vad ni förväntade er av mig och mina dikter. Hoppas vi ses igen snart sådär, det vore inte helt fel.
I veckan kommer det upp några filmer på mig när jag läste, dom postas här och på YouTube, men det är längre fram i veckan. Längre fram i veckan hoppas jag även kunna presentera nästa tunga nyhet, och dessutom ge er en recension av Kristian anttilas nya skiva, ”Lille Napoleon” – som han så snällt gav till mig igår i present.
Jag älskar honom, och jag älskar nog fan er med.
Tack.
/ din, din och din david.

den 10e.
Godmorgon alla vackra.
Jag har varit ruskigt effektiv med mina morgonrutiner idag. Kaffe, påklädning och fixande med hår ordnat på otroliga 20 minuter. Vilket ger plats åt lite bloggande. Som mest bara kommer vara en sista påminnelse inför min releasefest senare idag. Lite tjatigt kan tyckas, men det är trots allt en grymt kul kväll, helt utan livlinor och sanningsbarriärer. Så jag tycker alla som kan ska komma. Vi kör ställe, adress och tid igen:
S:t Pauls Bok- och Pappershandel, S:t Paulsgatan 24, Mariatorget, 18.00. Var där tio minuter innan så ska det inte vara några problem att komma in, hoppas jag.
Om ni kommer dit så kommer ni få se min kära vän Mattias framföra två låtar akustiskt med sin gitarr, min idol Kristian Anttila framföra lite fler låtar med sin gitarr och till sist mig framföra lite dikter med min hals- och hjärtkapacitet. Det kommer bli helfint.
Vi ses på söder, vänner.
/ er d.

den 9e, nästan 10e.
Klockan närmar sig 00.00, vilket innebär den 10 juni, vilket innebär följande fyra saker:
– Skolavslutning
– Träffa och vara med Sara
– Releasefest för min bok
– Fotbollsmatch, Sverige – Grekland

En heldag med andra ord!
Så som det vekrar nu kommer det inte finnas tid för bloggande imorgon, därav denna sista lilla hälsning innan morgondagens mord/fest/diktuppläsning. Vem vet, vi kanske ses?
Jag är enormt taggad inför releasefesten, eller vad man nu ska kalla det. Det blir dikter, musik och lite prat efteråt. Angående dikterna har jag nu kommit ner till tio stycken, vilket har varit jättesvårt att komma ner till, men mer orkar nog varken ni eller jag, så det fick bli tio. Kanske nio beroende på hur jag mår imorgon, och hur det känns att läsa dikter. Visserligen är det bara att läsa, nästan rakt uppochner, men samtidigt är det känslor som jag ofta lagt mig bakom och försökt glömma. Men det ska nog gå bra.
Ordningen har jag lagt lite tankeverksamhet bakom, och länge såg det ut som att Kollisionskurshjärta skulle få avsluta spektaklet, men så blev det inte. Mer än så vill jag inte avslöja, och ni inte veta.
Vi är nog rätt lika, ni och jag. Jag tycker om er.
/ er d.

den 9e.
Inatt har jag sovit riktigt gott, fin tempratur i rummet och lagom bäddad säng. Men när jag vaknar känner jag med ens hur min hals har svällt upp, och på vänstra sidan känner jag hur någonting känns svullet. Det gör riktigt ont. Jag har varit förkyld förut, som barn var jag väldigt ofta förkyld faktiskt, men de var väldigt längesen nu. Tankarna föll hursomhelst direkt på morgon dagens releasefest, och min egen uppläsning. Jag slängde mig på telefonen och bad pappa sjukanmäla mig.
Jag har som sagt varit förkyld ganska många gånger, och haft alla möjliga relaterade sjukdomar, men såhär ont i halsen har jag aldrig haft. Är inte det just typiskt?
/ er d.

den 8e, lite senare.
Okej, jag erkänner nu och här, jag är en riktig sucker för fotboll när det vankas mästerskap. Det har jag alltid varit, enda sedan barnsben. Jag minns varje mästerskap som om det var igår sedan VM -98 i Frankrike, och nu är det dags igen för nya minnen.
Just sport är en sån där sak som kanske egentligen inte passar in i den typiska bilden av mig, en poppojke som skriver poesi, bär svarta kläder och tycker om konstfilmer. Men sport har jag växt upp med och kommer aldrig att lämna mig. Oavsett hur mycket annat jag tar in kommer ändå sport och idrott ligga väldigt varmt om hjärtat, kanske för att jag under hela min barndom och tidiga tonår kunde allt om alla sporter som var värda namnet, och kanske också för att jag är en extrem tävlingsmänniska.
Nu har EM börjat och jag försöker hålla mig så uppdaterad som möjligt på diverse fotbollssidor och i annan media. Nyss ramlade jag på ett inslag från en presskonferens där Zlatan mitt under en fråga från Aftonbladet avbröt journalisten med ”Jag pratar inte med Aftonbladet”. Mitt hjärta slog några extra slag av stolthet och lycka. Jag visste visserligen sedan tidigare hur det låg till mellan Zlatan och Aftobladet, men aldrig sett det när det smäller på riktigt.
Just då insåg jag hur jävla bra Zlatan är, och hur artister inte alls är lika äkta och trogna. Som när Joakim Berg ena sekunden spiller galla över hela kvällspressen, för att nästa sekund ställa upp på intervjuer och ta emot priser på tramsiga galor som arrangeras av samma tidining han några veckor tidigare påstod sig avsky. För mig går inte det ihop. Zlatan går däremot ihop. Och även om han kanske inte är den mest allmänbildade eller klokaste människa på planeten är han åtminstone trogen sina uttalanden, vilket jag värdesätter högre än intelllekt.
/ er d. 

den 8e.
Precis som igår vaknade jag alldeles för tidigt igår, återigen är klockan nästan elva. Men kanske det är bra, så jag kan ta vara på dagen fullt ut.
Vad som verkligen inte är bra är mina problem med sömn, inatt var det inte så farligt då det mest var drömverksamhet som stod ivägen för riktig avslappning. Tror jag låg och halvsov genom hela natten, bara massa drömmar och sånt. Tur att jag vaknade med ett jättestort leende på läpparna åtminstone.
Tack för att ni står ut med mig och mitt tjat, ni är en stor anledning till att jag fortfarande skriver och har det så bra som jag faktiskt har det.
/ er d.

den 7e.
Tiden rusar iväg. Klockan är snart elva, vilket är tidigt för mig på morgonen, men som jag beskrev inatt blir det väldigt vart och med det svårt att sova i mitt rum om sommaren. Dessutom har jag en sån där obehaglig klump i magen inför tisdagens releasefest, mest för att jag inte kan någon dikt riktigt bra, men också för att jag är rädd att ingen kommer komma. Dikterna jobbar jag på i detta nu, jag har verkligen skurit och pusslat ihop dom för att det ska bli en bra ”diktlista”, och nu tror jag att jag är klar. Det svåraste har varit att hålla nere antalet dikter, helst skulle jag vilja ha tjugo stycken för att ställa alla önskare till freds, men det blir lite för mycket. Samtidigt som jag vet att vissa av er vill höra vissa dikter måste jag alltså dra ett streck någonstans och inse att det kanske inte handlar om att göra er till lags, utan att ge er en riktigt fin kväll – och det ska ni få. Just nu är det runt tolv dikter, det kanske är för mycket, vi får se.
Förresten tycker jag om era förkortningar ni använder här på bloggen. Jag vill gärna tro att det var jag som satte ”första-bokstaven-i-namnet-följt-av-en-punkt”-fenomenet på kartan, men så är det inte riktigt. Jag började med det efter att Kristian Anttila allt signerade sin MySpace saker med ett stort K eller dylikt. En sak slog mig just gällande allt det där: om alla som börjar på ”S” som kommenterar skulle signera med ”s.” hade jag fått en del problem med att urskilja vem som är vem.
Jag tycker om människor som börjar på S.
/ er d.

den 7e, natt.
Hej vänner.
På sistone har det varit så mycket att stå i att jag fått skuldkänslor över hur lite tid jag lägger på bloggen och på att svara era rara kommentarer, men tro mig, jag försöker så gott jag kan svara på alla och ge er vettiga tack, eller i vissa fall svar.
Mitt rum ligger på översta våningen i en villa, där blir det väldigt varmt om sommaren, eftersom värme stiger, och väldigt kallt om vintern, eftersom…ja, jag vet inte varför. Men jag brukar inte kunna sova så bra om sommaren just för att det är runt 30 grader i rummet, då är det sommar. Nu är det runt 30 grader, och det slår mig att det faktiskt är sommar nu.
Det slog mig tidigare under dagen också då jag köpte ett par tygskor – det kändes sommar. Dessutom har jag blivit lite brun och spelat en del fotboll – sommar!
Nu ska jag öva inför tisdagens diktuppläsning.
/ er d.

den 5e, nästan natt.
Idag bet min hund mig när jag lyfte upp henne, eller hon nafsade lite, det tyckte jag var lite udda. Kanske jag gjorde illa henne. Dessutom har jag fått någon slags allergisk reaktion efter att ha ätit en melon. Och jag som älskar min hund och melon.
Men andra saker går bra i livet. Allting flyter på rätt bra, men kanske inte alltid smärtfritt. Fast det får gå ändå.
Ha en trevlig natinaldag imorgon!
/ er d.

den 4e, runt tolv.
Det är så varmt ute att jag nästan inte orkar ut. Vill mest ligga i min härliga soffa och halvdö, det ska nog göras efter detta lilla inlägg.
Gång på gång stöter jag på bloggar på internet som är ”nya”, eller användarens ”senaste blogg eftersom den förra in var så framgångsrik”. Detta roar mig lite. Vad får egentligen personerna att böjra om igen, på vilket sätt har författaren till bloggen blivit bättre än senaste försöket? Inte särskilt mycket  bättre antagligen. Och det spelar ingen roll hur bra eller dålig man är egentligen, så länge man inte skriver om någonting vettigt utan bara ”allt och inget” kommer inte bloggarens intresse finnas kvar. När inte intresset finns kvar finns egentligen ingenting kvar, och den nya bloggen går sakta med säkert samma väg till mötes som sin föregångare. Trams. Särskilt tramsigt är det eftersom bloggaren någonstans trott ”det kommer fungera den här gången, jag kommer bli bättre på att uppdatera”, men nej. Här är dagens hemlighet: så länge du inte brinner för det du skriver om kommer du inte vara intresserad av att uppdatera bloggen.
Jag tycker inte om bloggvärlden, eller vad den nu kallas, inte alls. Imorgon kommer jag följa upp med varför Blogg.se är en usel sida, och varför den är så populär.
Ta hand om er.
/ d.

den 4e.
Klockan är runt ett, och jag vet att jag egentligen borde sova. Men jag ligger ändå bara här och lyssnar på sån där popmusik som får en att tänka till. Egentligen hatar jag att tänka till. Fast just nu känns det nästan livsviktigt. Jag hatar nätter, antingen är det ensamt, tyst och mörkt, eller så sover man och drömmer, och då bara om extremt fina saker eller extremt hemska saker. Vilket medför antingen besvikelse eller hemska minnen – inga höjdare.
Idag var jag dock en höjdare här på WordPress. Jag lyckades, eller ni egentligen, med konststycket att kvala in som WordPress topp 100 största svenska bloggar, vad nu det egentligen säger om bloggen. Men lite bra är det ändå, för WordPress är världens största bloggsida, och WordPress Sverige är inte så liten den heller. Vore kul att göra om den bedriften någon dag, ska vi säga imorgon?
När vi ändå är inne på bloggen: tack för alla kommentarer som öst in på sistone, det är helt otroligt kul att få och svara på. Tack! Tack för frågorna i ”Ställ en fråga!”, fortsätt så!
Dags att sitta ensam i mörkret igen. Känner inte ni ibland att ni bara vill ha någon som säger ”Men okej, jag kommer förbi så äter vi vindruvor eller något sånt, så håller vi varandra sällskap under resten av natten!”. Jag önskar det ibland, önskar det nu.
/ er d.

den 3e.
Alltså, hej, godmorgon älskade Sverige.
Jag har kommit på att min spärr för vad som är personligt och privat helt har försvunnit. Förut ljög jag en hel del, jag undanhöll saker jag inte riktigt ville berätta – nu har det blivit tvärtom på ett lite skrämmande vis. Men jag tycker om ärlighet, uppriktighet och ord som känns. Kanske är det därför det blivit som det blivit. Dessutom har jag väl någonstans, någongång, insett att jag inte har någonting att bevisa för någon, utan bara kan leva. Ungefär.
Dags för frukost, Coco Pops med honungsyoughurt är det bästa i världen, nästan.
/ er d.

den 2a, halv sju.
Jag är på skrivhumör idag kära läsare, så kan det bli efter en helg helt utan.
Men.
Idag tänkte jag ta upp världens fånigaste och skämmigaste problem. Förra veckan satt jag uppe en natt och kom på den grymma idéen att lägga upp mig själv på Wikipedia, hur grymt vore inte det liksom?
Jättegrymt.
Nu när jag har skrivit en bok tycker man att jag förtjänar en plats på den där fåniga sidan, men icke! Jag vet inte riktigt vad det beror på att David Engelin togs bort från Wikipedia, men någonting tramsigt måste det ha varit. Vad ska krävas för att få en sida på Wikipedia egentligen, räcker det inte med att ha släppt en bok? Jag skrev dessutom helt objektivit och faktamässigt, så på så vis borde det inte vara några problem.
Det kan visserligen ha varit för att det var jag, David Engelin, som la upp sin egen artikel, kanske det är förbjudet där – jag vet inte. Fånigt hur som.
/ er d.

den 2a, runt tre.
Nu har jag skrivit den där dikten jag skrev om att jag skulle skriva i skolan. Den blev lite längre än väntat, och lite mer slät än jag hade tänkt, men ganska fin ändå.
Jag har gått runt och funderat på att ta bort min ”Ställ en fråga!”-sektion ett tag nu, och idag, nyss, kom jag fram till att det skulle bli så. Men just då skickade någon iväg en kommentar till mig, en fråga. Så jag låter den där sidan finnas kvar åtminstone ett tag till.
Personligen tycker jag om själva konceptet, men det verkar inte som om någon har någonting att fråga, och då känns det förstås ganska onödigt och fånigt att ha med sektionen på sidan. Dessutom finns det en viss tramsfaktor i att ha med en sån där grej, men jag tyckte det kunde vara ett behövligt avbrott från alla hårda känslor och mörkret som finns här. Nåja, jag låter den leva ett tag till.
Idag skiner solen, och jag ska in till stan om ett tag med min kära vän Shan.
Puss!
/ er d. 

den 2a.
Måndag, och trötthet. Sånt där man gärna bara vill bli av med. Ögonlocken verkar bara vilja falla över varandra. Så kan det gå om man inte sover.
Nu sitter jag för första eller andra gången och ”bloggar” i skolan, det känns lite fånigt, särskilt som det kommer folk var och varannan minut och stör. Jessica kom just och störde, samtidigt som hon hälsar: ”Jessica is smoking hot!” Det där vet jag inte så mycket om, men hon är snäll så det får gå.
I helgen var jag med om massa bra grejer, och när jag kommer hem från skolan ska jag plita ihop en dikt om det där. Det blir fint.
Imorgon är det förresten Kristian Anttila på F12.
/er d. 

den 30e.
Hej vänner.
Idag insåg jag att inte många bloggar överlever sitt första år, men det har den här rackaren sannerligen gjort! Anledningen till det var att jag hittade två äldre bloggar signerade mig, dom var lagom fula och lagom tråkiga, men det är alltid kul med lite historia.
Förresten är det ändrad tid den 10e, vi kör igång en liten stund efter sex istället för fem som tidigare var sagt. Hoppas inte det förstör någonting.
Min underbara idé om en enormt lång intervju verkade inte vara lika underbar som jag trodde, utan har istället resulterat i en fråga gällande sex och blondinbella. Visserligen en ganska bra fråga, men inte riktigt nog för att sektionen ska hållas vid liv särskilt länge till. Så om ingenting händer där plockas den bort.
Nu är jag så trött att jag nog tänker ta en liten tupplur innan middagen.
/er d.

den 28e, lite senare än förra.
I mitt förra inlägg kunde ni läsa om hur jag fick en idé, nu ska den genomföras. Men jag ber er ha överseende med hur den kommer se ut i början. Om jag börjar inse att hela grejen bara är trams tas den bort, men vi ger den ett försök.
”Ställ en fråga” Världens bästa idé!
Kolla in sidorna.
/ er d.

den 28e, innan natten.
Ni får ursäkta att jag är så disträ, men ni vet hur det är ibland. Ni ska få igen det gånger tusen någon dag.
Idag fyller Sami år. Ska vi fira?
Idag tog jag ett beslut gällande det där fåniga med att skicka eller inte skicka en bok till Sofia, den ska nu skickas. Ska vi fira det med?
Jag har skrivit massor dikter detta dygn, och kommit på att engelin.wordpress.com är världens ärligaste websida – och jag fick just en grym idé på hur detta ska bevisas.

Tillbaka till kommentarer, mail och msn. Och kanske en ny dikt.
/er d.

den 28e, mitt i natten.
Nu har jag jobbat hela natten med att ordna till sidans banner, och dessutom ordnat en liten annons för min kära releasefest. Hoppas ni tycker det blev fint.
Bannern ska dock ändras lite mer, och kollisionskursgrejen ska bort, då den faktiskt inte utgör en minsta del av vad som nu skrivs i bloggen.
Idag är det den 28 maj, hurra!
/ er d.

den 27, 12.20.
Jag överlevde natten. På riktigt. Trots att jag hade en helt sjuk dröm, en dröm som jag trodde jag hade sett på film, för jag kände igen den, men ju mer jag tänker, desto mer säker blir jag på att det inte alls var någonting jag sett på film. Utan bara någonting jag drömt någon gång tidigare. Men det var en så sjukt grym dröm, rent filmmässigt sätt att jag faktiskt tror jag ska göra en film av drömmen. Någon gång.
Snart måste jag börja göra mig redo för skolan, känns faktiskt helg okej att gå till skolan idag. Fint väder, betygen snart satta och dessutom försvinner ytterligare en dag i kampen mot sommarlovet och min diktuppläsning – som sker den 10e juni, på S:t Pauls bok-  & pappershandel, S:t Paulsgatan 24, Stockholm.
Nu måste jag rusa.
Ha en fin dag.

den 27e.
Oj, just som jag skrev datumet insåg jag att det var exakt tre år sedan jag såg kent för första gången i mitt liv. Och hur väldigt fint det var.
Inatt har Joakim Berg fått rädda mig ännu en gång, hans Verkligen texter är helt underbara och kan vända vilken natt som helst till någonting halvfint och halvskört. Det kanske kommer en förändring har även den satt sina spår denna natt. Allting bara snurrar runt.
En sån där tjej jag nyss lyckats halvglömma kommer halvtillbaka och får mig ur balans. Det kanske är det hon vill. Det kanske är det jag vill. Men nej. För jag vill bara bort, känna nya saker, som jag faktiskt just börjat göra. Och helvete. Jag vill ändå ge henne den där boken, vill att hon ska komma på den där releasegrejen. För jag vet ju att hon tycker om Kristian, och jag vet ju att hon tycker om dikter som handlar om henne.
Hon fyller år snart också, imorgon nu när jag tänker efter. En idé vore att skicka den där jävla boken i födelsedagspresent till henne, fast det kommer hon säkert bara tycka är sjukt.
Vi får se. Inatt har det hur som helst varit hemskt nära att jag slängt iväg ett flyktigt ”hej” på msn – men jag är för feg.
/ er d.

den 26e, morgon.
Jag hatar att drömma. Inatt harjag drömt hit och dit, och tillbaks igen. Hon jag har försökt glömma så länge nu kom plötsligt tillbaka, och det skar till, förstås. Att ofrivilligt tänka på henne gör nog nästan mer ont än att tänka på henne frivilligt. Jag borde kanske säga någonting till henne. Fast det vågar jag inte, feg som jag är.
Efter detta blir det till att ordna kaffe från pappas espressomaskin, sedan upp på förlaget och signera två böcker, och efter det prata lite med Daniel, förlagschefen om mina två kommande diktuppläsningar.
Mer info kommer.
/ er d.

den 26e.
Nu ska allting börja om, och herregud vad skönt det är att skriva i den nya dagboken. I den förra, 2007-2008, kom bokstäverna på skärmen först sekunderna efter att jag tyckt ner tangenterna. Nu fungerar allting dock jättefint.
Hoppas ni kommer tycka om den nya dagboken lika mycket som ni tyckte om den förra. Jag ska försöka hålla den här lite mer uppdaterad och fin.
Ha en bra natt, dag och måndagmorgon.
/ er d.

Annonser

120 svar to “Dagbok (95!)”

 1. åh, klart vi kommer tycka om den!
  och drömmar är helt hopplöst.. antingen drömmer man lyckigt, och vaknar upp till verkligheten, eller så gör det ont, och känslan släpper inte när man vaknar..

 2. jag vet.
  förut drömde jag inte alls. då var det också jobbigt. så att sova är det värsta som finns, oavsett.
  <3

 3. ”till någonting halvfint och halvskört.” <3
  Det var nog ingen bra natt för någon inatt, men dagen började lite bättre av att få läsa det här.
  Ta hand om dig :*

 4. så det blir ingenting den tredje alltså?

 5. sandra:
  åh, hoppas dagen fortsatte på ett bra sätt! <3
  puss!

 6. simone:
  tyvärr inte, istället blir det den 10e, men desto mer poesi då, lita på det.
  <3

 7. okej, frågan är väl om man vågar komma helt ensam..
  <3

 8. ja, såklart! det kommer kanske vara kö där utanför, och i kön finns världens finaste människor, som säkert vill säga hej och ta hand om dig.
  <3

 9. det känns skönt att veta :)
  men är det någon tid bestämd.. eller kanske att sånt kommer senare?
  <3

 10. det är bestämt!
  runt 17 satsar vi på. kommer nog bli lite försenat, men ungefär då.
  <3

 11. jättesöt blev bloggen.

 12. det är bra att variera, även om det ibland är svårt. men det blev toppenfint!

 13. hur fint som helst, kära du! 28e maj och tre år sedan kent! hurra! :* och snart är det ju ännu ett datum att lägga på minnet, 10 juni. tralala

 14. olivia.

  tack så mycket. din blogg är annars en förebild för fina bloggar.

 15. sandra.

  tack så mycket!
  ja, jag kände att reklamen för boken var över nu. trots att den just släppts. men ja.
  det behövdes någonting nytt!

 16. frida.
  ja, åh. hurra för det! :*
  haha, jag hoppas det blir ett datum att fira.

  (drömmen vore ju att få en header fotograferad av dig frida)

 17. jag tycker ”ställ en fråga” är en rolig grej! någon dag kanske jag kommer på någonting jag undrar riktigt mycket över. bapapa. förresten så ska jag nog inte se kristian imorgon, så du får krama honom jättemycket från mig! (och be honom spela självmordsblond för mig på din releasedag, eller kanske dagen efter… jag saknar den låten så himla mycket. och så saknar jag dig och honom kanske ännu mer! ni är ju lite av männen i mitt liv, tillsammans med en viss herr berg)

 18. hade inte bangat på att träffat dig idag david. vet inte varför men jag kände bara: detta är en dag för min vän david.

 19. Ta inte bort ställ en fråga! jag håller på att fundera ut en fråga, jag kommer bara inte på något tillräckligt bra. och haha, skicka texten till wikipedia till mig, så lägger jag upp den? Då kan dom ju inte ta bort den, eller?

 20. frida.

  haha, okejrå! nu verkar frågorna poppa in, så vi kör vidare.
  åh nej! jag ska krama honom extremt mycket från dig kära frida. kommer sakna dig där dock.
  självmordsblond ska ordnas :*
  pusstuss!

 21. oli.

  hjärtat då!
  jag saknar dig som stryk. du skulle ringt, så hade vi kunnat ses en snabbis.
  jag ringer dig så fort jag får en sån där dag!
  puss!

 22. sandra.
  nej, den får stanna nu.
  det behöver inte vara värsta bra, bara någonting allmänt. eller kul. eller dumt. eller bara någonting som skulle göra mig rädd eller glad.
  Jag fick tag på förklarningen, som var felaktig:
  ”ej tillräckligt relevant. Utgiven poesibok på ”självutgivningsförslag”. Ej nämnd i media.)”

  Men den har varit med i media, och är inte självutgiven. Det ska ordnas ikväll!
  tack ändå kära du!

 23. Men lilla du, DU HAR REDAN FUNNITS PÅ WIKIPEDIA! :D
  Haha, lol. När vi gjorde våra Wiki-sidor. High five.

 24. Haha, ja!
  Förstås. High five på det!

 25. åh. jag vill komma med vindruvor och lyssna på popmusik och tänka alltför mycket, eller inget alls.

 26. meloner är inte bra. jag åt melon i förrgår och nu är min hals helt crazy.
  men jag älskar också melon.

  det är dumt.

 27. sandra.

  det vore så fint! hör av dig om du är i krokarna så ordnar vi det :*

 28. r.
  galna meloner, som vissa grabbar ibland säger.

 29. jag förtkortar bara med F när det handlar om kristian eller dig. första gången jag träffade kristian ritade han ett hjärta och skrev ”F” i, det är nog mest därför… och för att du skriver d. och jag vill ju vara som du du du. hihi

 30. oroa dej inte för att ingen ska komma, i vilket fall som helst så kommer jag att vara där i alla fall.. har längtat efter det i flera veckor nu.
  du är bäst <3

 31. frida.
  åh! det visste jag inte om frida.
  vad härligt att höra, nu blir jag sådär pirrigt glad. tacktacktack.
  jag önskar alla vore lite mer som du, och jag med.
  :*

 32. simone.
  jag ser framemot att träffa fina dig! sånt som inte händer så ofta har alltid lite större plats i mitt hjärta.
  det blir fint det där. det är jag säker på åtminstone.
  puss!

 33. jag lovar att höra av mig när jag är i nära. om inte annat kanske jag hinner ge dig en kram när min klass är där i september, så lovar jag att du får lite vindruvor också. och jag ska fortsätta kommentera som ”Sandra”, så du inte blir förvirrad. :*

 34. det kommer att bli riktigt fint
  puss

 35. sandra.
  ja det vore det absolut finaste!
  när kommer din klass? :*

 36. simone.
  det är jag säker på!
  och jag ser framemot att träffa folk jag aldrig träffat, som dig, dig har jag aldrig träffat.

 37. jag ser mycket fram emot att träffa dig med, även fast jag kommer vara sjukt nervös och skaka.. och stamma, men så får det väl vara då :)<3

 38. simone.
  men äcsh! jag kommer nog vara mer nervös, mer skakig och stammig än någon annan där inne.
  :*

 39. typiskt att bli sjuk inför det finaste.. :/ krya på dig!
  tänkte förresten lite på dig idag när jag var i odenplan.

 40. det var verkligen en lyckad tillställning :) och oj så fint det var, jag höll faktiskt på att börja gråta där några gånger när du läste..
  hoppas att jag kan få min bok snart också :*

 41. UPPDATERA KANSKE?!

 42. lugn nu. ikväll ska ni få en fin uppdatering :*

 43. men hallå! man äter inte coco pops med yoghurt :(

 44. julia.

  jag har lärt mig att göra det, jag har säkert lärt mig fel, men det är jättejättegott! fast bara om man äter med mild hounugs youghurt. och då givetvis från arla.

 45. nene. du ska testa dom med mjölk! det är heaven. tror nog fan att jag ska tvinga mig själv gå till konsum och köpa såna. :*

 46. DAVID! Min vän. Nästa gång du ska spela fotboll med dina vänner, kan inte du höra av dig då? Jag är så fruktansvärt sugen på att spela boll! Vi bor ju inte såååå långt ifrån varandra. Och ingen av mina andra vänner gillar att spela :( :*

 47. olivia.
  åhå! det hade jag ingen aning om :* vi behöver alltid någon extra spelare så dig ringer jag självklart nästa gång!
  <3

 48. jag saknar dina varje-dag-uppdateringar… åh

 49. åh vad roligt med en ny :) jag ser redan fram emot det även om jag inte har något ex av kollisionskurs ännu. men du skriver fantastiskt fantastiskt.

 50. frida.
  ja, jag med. men det är svårt att få tiden att räcka till. tyvärr.

 51. sofia.
  ja, det blir nog väldigt kul. hoppas du köper boken när du får tid och pengar.

 52. d.
  absolut. det vore underbart att få ha dina ord i min bokhylla. verkligen. kan man förbeställa höstens bok redan nu lite sådär? :P

 53. åå vad jag har saknat din blogg.. äntligen jag kan läsa allt jag missat..
  och en ny bok, du har gjort min dag.. om inte hela veckan :*

 54. simone.
  vad fint att ha dig hemma igen!
  åh, vad skönt att höra, hoppas den blir lika fin som den förra.

 55. nu blev det ett sent svar, varit borta så mycket.
  men min klass kommer nog i augusti eller september tror jag,
  säger till dig när jag vet!:*

 56. fast jag är inte hemma än :(
  åker på tisdag.. har alldeles för mycket hemlängtan nu, tyvärr, så då måste jag sätta mej vid datorn för att överleva :)

 57. sandra.
  grymt! hoppas vi kan ses då :*

 58. åh. roligt att du kommer hem på tisdag dock, inte alls lång tid kvar!

  puss!

 59. d,
  jag insåg att jag lär behöva ditt mobilnummer eller så om vi ska ses. Du kan väl maila/lägga till mig på msn, vad som passar bäst, så jag kan få det? :)
  jagvaringenduvaraprilhimlen@hotmail.com,
  håkan, såklart.

 60. jag träffade sara på arvika! hon var hur gullig som helst, fast det sa jag aldrig till henne. jag blev mest chockad över att hon kände igen mig. du får gärna hälsa det till henne

 61. sandra.
  jag lägger till dig! trevligt med nya kontkater. fast jag är inte online så ofta, och ja…folk brukar inse vilken idiot jag är när dom väl börjat känna mig. men låt gå!
  puss!

 62. frida.
  jaa, åh. hon sa det. och nu hälsade jag henne det där, hon blev väldigt glad!
  hoppas du hade en trevlig festival!

 63. möh. yran saknar ju inte anttila!! anttila+kent+håkan+winnerbäck+markuskrunegård+justice+magicnumbers+säkert+hästpojken+joelalme+theanimalfive osv. sälj din emmabodabiljett och åk till yran istället :)

 64. möh. yran saknar ju inte anttila!! anttila+kent+håkan+winnerbäck+markuskrunegård+justice+magicnumbers+säkert+hästpojken+joelalme+theanimalfive osv. sälj din emmabodabiljett och åk till yran istället :)

 65. kooom till yyyyyyran! ;)

 66. Tusen grattis på födelsedagen, kapten d! :*

 67. grattis grattis grattis på födelsedagen!

 68. har inte varit här på ett tag. men grattis :)

 69. ylva&josefine.

  haha, jag vet inte om ni kommer från yrans ledning eller dylikt, men jag uppskattar peppningen. emmaboda har liknande artister, skillnaden till bodas fördel är almedal, boris och tikkle me. men det vore underbart att åka upp också!

 70. sandra.
  tack så mycket! det var en fin dag vill jag lova.

 71. sofia.
  tacktacktack!

 72. v.
  tack så mycket!

 73. åh. en ny bok, så underbart : )

 74. blev så glad när jag såg det på bdb!

 75. simone.
  ja, det blir riktigt kul!

 76. varför den sista på länge? :/

 77. Jag gillar ”Havet” :)
  och förresten. jag åker till sthlm den 10 september!

 78. sandra.
  det blir nog så bara…två stycken inom loppet av ett år känns nästan lite för mycket. men det kommer komma ännu fler dikter, förstås, plus en roman. så helt utan blir ni inte.

  åh, vad kul att du gillar havet! den verkar gå hem hos alla.
  det skulle vara kul att ses när du kommer hit.
  <3

 79. wiho
  intervjua världens bästa strömberg så får du nåt awesome att hänga i gran<3

 80. In the unlikely story that is America, there has never been anything false about hope!

 81. Det är bra här! :)
  Vädret är inte det bästa, men rätt mysigt.

  och justja! jag pratade med Simone, och jag ska nog träffa henne i sthlm, och tänkte att det var en bra idé att ses alla tre, vad tror du?
  Det blir förmodligen den 10de isåfall. Du kan väl skicka ett sms eller något så att jag får ditt nummer? Vet inte riktigt tider osv än..:*
  0733566423

 82. vädret är fint, lixom det mesta just nu och allt är nästan löjligt bra
  hoppas det är så för dej med :*

 83. edie.

  du vet att jag vill. <3

 84. sandra.

  den biten ger mig alltid rysningar över hela kroppen.

 85. sandra.

  ja, det vore verkligen jättetrevligt! jag kan sms:a dig så får du mitt nummer.

  ta hand om dig!

 86. simone.

  åh, så härligt för dig!
  jo, så är det för mig med. hoppas det fortsätter åt samma håll.

 87. Det är otroligt härligt att höra att du funnit lycka i livet.

 88. Spore är otroligt kul! :D

 89. anonym.
  skönt att höra att du tycker det.

 90. sandra.
  jag tycker det med!

 91. jag är jätte ledsen för att jag inte kunde komma i lördags.. gick det bra? : )

 92. alla tycker om dig :D

 93. du kommer vara min alldeles egna brownchocolat PIECE OF CANDY
  nu ska jag köpa deg
  och sakna didde

 94. jag önskar att jag kände dig bättre och att vi var tillräckligt bra vänner för att bry oss om varandra. fast jag bryr mig om dig. du borde gå på kentsigneringen och fnissa åt poppare med mig. jag saknar diggg!

 95. jag väntade mig ett intressant inlägg om Obama här nu, hoppas att det kommer !:)

 96. Du är så jävla patetisk. haha, usch.

 97. f.
  jag saknar dig. mycket.

 98. sandra.
  det kanske kommer. puss.

 99. världen/sanna.
  jag har era ip adresser så att vara anonym är ingen bra idé.

  synd att du är ful. jag menar, det var väl så du förlorade jobbet som modell antar jag…

 100. du borde komma till trosa. fast här är alla för dumma för att uppskatta poesi

 101. Göteborg, jatack! :)

 102. mitt rum tack.

 103. vi åker till närke med dina dikter!

 104. frida.
  om du har lust kan du kolla upp någora ställen som kanske skulle kunna ta emot mig. trosa vore väldigt trevligt att komma till!

 105. sandra.

  gärna! ge några förslag på ställen så ska jag se om dom har lust att ta emot mig.
  kommer hur som helst dit den 19e och stannar till 22a december.

 106. edie.
  det är den enda uppläsningen som finns inplanerad just nu faktiskt!

  angående närke var det en grymt fin idé, inte för att någon bor där, men det kan bli en fin resa.

 107. hm, jag vet inte riktigt, café hängmattan kanske?
  http://musikenshus.se/
  Det är Musikenshus café, dom brukar ha lite konserter, Poetryslam osv, dit vore fint om du kom. :)

 108. sandra.
  jag ska kolla upp det! tack så mycket.

 109. jag förstår dig och jag förstår det som har med innan allting tar slut att göra. det tror jag att jag gör iallafall. och jag tycker att du och din flickvän är väldigt, väldigt fina (och båda två har sjukt snygga ben). vi borde fika någon dag. jag är inte så duktig på att fika och vara social i och för sig, men jag skulle kunna sitta och knapra på en kaka och fota er och sånt…

 110. fint, sara! och den david tycker om tycker vi om :)

 111. frida.
  åh. jag visste väl att du skulle förstå sånt där fint.
  men jag tycker också det, och jag är inte heller någon social människa, men det vore fint att träffas. faktiskt. jag tycker jullovet.
  puss!

 112. det är så fint att det snöar på wordpress och det är fint när du uppdaterar och jag borde börja kolla in här varje dag igen, för allt är väldigt fint här <3
  (sara: håller med sandra, den david tycker om tycker vi om)

  • simone.
   ja, det blir så mysigt här då. så ett besök om dagen gr nog alla gott.
   tack <3

 113. http://mittandrahem.org/page3.php
  Ännu ett förslag. :)
  Mysigt café vid Masthugget, söker artister, poeter osv som uppträder, värt att kolla upp! :)

 114. ser fram emot sammanfattningen!

 115. du är bäst david! hoppas du får ett kanonbra nyår : )

 116. dom är människor trots att dom är vilsna.

  • anonym.
   ja. jo. det är väl sant.

 117. ja eller nej: har du fått ett brev i brevlådan nu i veckan?

 118. hej david.

  det var ett tag sedan sist jag kikade in här, ännu längre sedan jag lämnade ett litet avtryck. blev glad och förvånad över att du tycker att Nordpolen gjort årets bästa album. jag tycker att pelle är himlans söt och han gör kloka texter. dessutom är han inte ute efter publicitet på samma sätt som ”alla andra”. och kanske framförallt, han kommer från lilla uppsala, gått i samma jävla skola som jag hoppat av osv. det blir intimt då. synd dock att få vet vem han är, därför blev jag glatt överaskad över dina rader.

  ”Hjärtat sätter stopp mer än det sätter igång min kropp
  Andas bara för jag kan men jag kan mycket mera”

  Nej, han är bra den där pelle.

  håller dessutom med dig om bästa liveakterna och bästa konserterna, iaf två av dom (de jag var på).

  hoppas att allt är väl med dig, det låter ju så i varje fall. och grattis till dig och Sara! ta hand om dig och dina nära. kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: