Tre olyckliga människor – novellserie, del ett av tre


Hej.
Tänkte ge er ett utkast till en novell, som jag brukar göra ibland. Skillnaden den här gången är att det är en novellsamling, eller serie, med direkt koppling till varandra.
Det här är första delen i serien Min skapelseberättelse, den heter Tre olyckliga människor. Kommande delar kommer att komma inom en vecka, del två hittar ni här. Njut!

Tre olyckliga människor.

Jag föddes ur en dröm om ett barn, på fel sida Atlanten. På rätt sida Atlanten väntade ett olyckligt par på ett lyckligt besked. Ett besked om liv. Jag har hört att om man önskar någonting riktigt mycket, så mycket att man stänger ögonen och blundar hårt, då kommer det förr eller senare, att slå in. På rätt sida Atlanten blundade en olycklig kvinna och en lika olycklig man så hårt att en lycklig kvinna på fel sida att Atlanten plötsligt blev en olycklig kvinna. En riktigt olycklig kvinna, vars enda tröst var att hon inte var ensam. Denna tröst var dock inte stor, då hennes icke ensamhet inte heller var önskad eller på något sätt upplyftande, snarare tvärtom, olycksmässig och paketerad med nya bördor, krav och avskildhet från resten av världen.

Om vi nu ser på jorden med samma ögon satelliterna ser på oss, kan vi då förstå hur liten värld vi lever i? Kan vi då ta in det faktum att en kvinnas förstörda tonår, och liv, hennes samvetskval och ångest, kan göra två stycken människor på andra sidan jorden så lyckliga? Kan vi förstå, genom satellitperspektiv, att vi människor är byggda så vackert att vi oavsett kön, ålder, eller ursprung alltid verkar ha en vilja och kärlek till att göra andra lyckliga? Kärlek till liv.

Kvinnan från fel sida Atlanten skriker, skriker i sömnen, i hennes drömmar ser hon sin far vända sig om, vända henne ryggen, och iskallt lämna henne kvar. Kvar, inte ensam, men själv. Själv med ett ofött barn, själv, men inte ensam, oturligt nog.

Om vi ser jorden med samma ögon som den minsta insekt ser på oss, kan vi då förstå hur stor värld vi lever i? Kan vi då ens försöka förstå den slumpmässiga, den rentav ofattbara, händelsen att en kvinna från fel sida Atlanten kan gråta av ångest, på grund utav att en man och en kvinna från rätt sida aldrig varit så lyckliga? Kan en insekt förstå hur ödet ibland pusslar ihop liv? Hur mycket ögon som måste ha fällt tårar, hur många ögon som måste ha blundat hårt för att livet ska ha blivit så världsomfattande? Hur slumpen, ödet, världen och insekten alla spelat sin roll i pjäsen om mitt liv?

I samma stund som en pojke från fel sida Atlanten för första gången griper sin moders tumme, griper han sin moders tumme för sista gången. För efter det ses dom aldrig mer. Dom ses aldrig annat än i moderns drömmar, aldrig mer än i hennes feberhallucinationer. Feberhallucinationer som alltid avslutas med ett skrik. I samma stund som kvinnan på fel sida Atlanten skriker, skriker även hennes son, och i samma stund även en kvinna och en man, på rätt sida Atlanten. Alla tre skriker av olika skäl och på olika platser, modern av smärta, ångest och förtvivlan, pojken av lugninflammation, sömnlöshet och rädsla, mannen och kvinnan på rätt sida Atlanten skriker av lycka då dom just fått ett liv.

Annonser

10 svar to “Tre olyckliga människor – novellserie, del ett av tre”

 1. <3
  du har gett mig ett tryggt liv

 2. Egentligen borde jag väl samlat kraft och energi till att ge en kommentar som texten förtjänar men det känns som om jag redan gett dig alla ord som beskriver hur bra du är. Men jag får säga det igen: du är så jävla bra, helt otrolig! :*

 3. det är lite dagerman över den, det gillar vi. puss!

 4. jag har varit här massa gånger utan att veta vad jag ska kommentera. Och uppenbarligen vet jag fortfarande inte, men den förtjänar en kommentar iallfall. en fin än.

 5. otroligt bra skrivet.

 6. anonym.

  och du mig.

 7. felicia.

  ja lite så. och det gillas.

 8. sandra.
  haha, vad fint av dig!

 9. olivia.
  tack kära du!

 10. simone.
  oh. tack. det kan inte överdrivas hur mycket sånt där betyder för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: