Om den här bloggen


Hejhej.

Här skriver jag lite tankar om bloggen, hoppas ni finner det nyttigt.

Det hela startade för drygt två år sedan – som alltid med en förälskelse. Som alltid olycklig. Som alltid i Maj. Inte anade jag att jag skulle sitta här två år senare med en så pass stor poesiblogg i mina händer. Men det är sånt som händer. Misstag blir till frön, och frön blir tydligen till poesibloggar i vissa fall.
Bloggen i sig är mycket personlig, och är väl ungefär så nära mitt hjärta någon kan komma utan att behöva öppna käften. Vilket också innebär att allt som skrivs tillhör mig på mer än ett sätt, nämligen följande: det som skrivs i min blogg kommer direkt från mitt hjärta och därför väljer jag att inte nämna några namn, och även om ni tjatar så kommer jag inte lämna ut något namn, två; det som skrivs i bloggen tillhör mig, och därför vill jag att ni frågar först om ni skulle få för er att låna en dikt. Ja, jag bryr mig om mina dikter, eftersom det är det enda jag faktiskt någonsin brunnit så mycket för.

En annan sak jag bryr mig om är er, mina läsare. Jag vet inte vad snittet för antal läsare är på bloggen, och det är helt oviktigt för mig. Men bara för att jag säger det får ni aldrig få för er att jag inte bryr mig om er som läser. För utan er hade jag aldrig skrivit, och aldrig hamnat här. Det relativt höga läsarantalet får mig att le om kvällarna, nätterna och dagarna, ni gör mig så stolt. Fortsätt läs, fortsätt kommentera, fortsätt vara som ni är, och ta hand om varandra. För snart blåser det upp till storm. Tipsa gärna andra, och länka hit, sådant uppskattas alltid. Tack för att ni finns, ni betyder mer än ni tror.

Lite frågor och svar.
Varför skriver du?
– För mig handlar det bara om att må bra, därför skriver jag.
Är du lika deppig som du skriver?
– Nej och ja, jag antar att jag lider av någon slags personlighetsklyvning.
Varför är temat på bloggen mörkt?
– Eftersom de flesta dikter är mörka tycker jag att det passar, dessutom är det snyggt.
Läser du dina egna dikter?
– Knappt. Har börjat läsa igenom mina dikter innan jag postar dom dock.
Varför inte?
– Jag skriver för dåligt.
Hur ofta skriver du?
– Så ofta jag kan, och med kan menar jag så ofta jag är på humör, annars blir det inget. Under sommaren blir det dock en liten dal, men den lär nog tas igen under hösten då hjärtan ska krossas. Men jag brukar räkna på minst en dikt var tredje dag, oftast blir det mer.
Några skrivmässiga idoler?
– Joakim Berg, Lasse Lindh och Kristian Anttila. Annars kör jag mest på känn, men jag antar att dom tre har påverkat en del.
Varför kan du inte skriva ”de” och ”dem”, istället för ”dom”?
– Eftersom jag tycker ”dom” är mer äkta, eller för att jag hatar att se ordet ”dem” – det ser ut som en fisk!
Hur länge kommer du forstätta?
– Tills vi dör.

Lite information om ”Sidorna”.
Bloggen består till största del av poesi delen, som har bloggens huvudsyfte. Det finns dock en sektion som jag kallar ”Sidor”. Där finner ni ”Boken: David och livet”, ”Dagbok”, ”Om mig själv” och denna sida ”Om den här bloggen”. Jag tänkte gå igenom alla dessa för att berätta lite om varje sida.

Boken: David och livet:
– Är mitt första försök till en bok. Eller världens längsta dikt. Någonting blir det. Det är faktiskt den del av bloggen jag faktiskt är stolt över, som jag vågar vara stolt över. Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag. Boken är förövrigt kanske för personlig för att egentligen ges ut såhär, men jag vågar, för jag vill gärna att den ska tryckas, läsas av många och förändra små steg i små liv. Målet med boken är att någon gång få någon tryckare intresserad, det skulle vara det bästa någonsin. För att detta ska ske måste jag skicka in den i pappersform till ett förlag, och sedan ha tur. Men innan dess kan ni hjälpa mig genom att ligga på och tipsa om min lilla bok till divverse bokförlag, som DN Bonniers och allt vad dom heter. Nåja, hoppas ni njuter av boken. Och förlåt.

Dagboken
– Ja. Tänker er än vanlig blogg, fast med mig som författare. Ungefär så fungerar Dagboken. Jag vet att ni tycker om den, därför finns den kvar. Personligen kan jag tycka det är svårt att berätta om mitt ointressanta liv, men eftersom allmänintresset finns gör jag det. Mycket trevlig kommentatforum också.

Om mig själv
– En sida där jag ursäktar mig själv. Förklarar mig. Så ni kan se varför jag är som jag är.

Om den här bloggen
– Ja, ni förstår.

Hoppas ni har det trevligt.

/ er d.
 
P.S. Förresten utalas bloggensnamn inte [de-poet] utan mer engelskt: [di-poeth].
D.S.

Annonser

20 svar to “Om den här bloggen”

 1. ”eller för att jag hatar att se ordet “dem” – det ser ut som en fisk!”

  HAHA! :D sött

 2. Heh.
  Det gör ju det! /=
  Ord som ser ut som saker är skrämmande…

  Heh (a) :*

 3. En fisk? Aa.. det låter skrämmande.. ;) ^^

 4. Menmen!
  Ord ska se ut som ord, inte djur, ju! :<

 5. Jo, det är sant.. Men jag tycker att ordet ”nice” ser ut som en, skrata inte nu, som en orm.. :/

 6. jag förstår dig precis..
  nice liknar lite en orm om man lägger det på kant.

 7. hum.
  hoppas du inte driver med mig..

 8. såklart inte :)

 9. bra :)

 10. Nu har jag suttit och läst i din blogg i en och en halv timma. Kan bara inte sluta. Skit bra! Här kommer jag nog sitta och läsa mycket framöver. Tack för en underbar blogg!

 11. Oh! Det värmer att höra! :)
  Hoppas du fortsätter läsa å tycka det är en bra blogg <3

 12. DU är så begåvad.. du har säkert hört det flera gånger tidigare.. men du blir bara bättre o bättre.. o det skadar inte att veta det om och om igen..stå på dej själv, förstätt och tappa aldrig hoppet.. jag tror att du kommer bli större än vad du annar..

 13. Oj.
  Tack så väldigt mycket. Det känns lika trevligt att höra det varje gång. Bore sätta alla såna där fina ord i en burk, så kan ajg ta ut dom när jag känner mig som sämst, skulle nog vara en bra idé.
  Tack…sista meningen gjorde min kväll <3

 14. Hej david. Alltså förlåt, jag kommenterar överallt känns det som, jag känner inte ens dig. Men iallafall, jag tycker att det är så trisst att läsa egentligen, jag venne men det är ingenting jag dras till liksom. Men dina texter och din blogg har något som gör att jag vill läsa klart allt du skriver och längta efter mer. Det som är mer roligt är att nästan varje gång jag kollar i din blogg så har du uppdaterat. Ja. Det var bara det. Hehe. Ha en bra dag!

 15. Hel olivia! Det är faktiskt bara jättehärligt att få en massa kommentarer från dig, gör mig bara ännu lite gladare och mer målmedveten till att fortsätta. Det är verkligen jättekul att höra att jag har fått dig att läsa mina saker, trots att du saknar läsintresse. Mellan dig och mig, och alla andra som läser nu, jag saknar faktiskt också läsintresse. Tyvärr. Kul att du hittar det här dock!
  Puss tuss, ha en bra dag!

 16. -spam-

 17. Flyghästar
  och CP-skadade ryttarinnor

  Ryttarinnor
  Ryktarinnor
  Ryktet går

  att ryttarinnan blivit rytarinna
  rider tigrar genom hjärttrakter

  >>>Kom gärna in och kika på min blogg!

  Varmt
  Kristina

 18. Du är fin du och dina ord liksom så.
  Om du fortästter skriva så fortästter jag läsa.
  Låter som en utmärkt deal från min sida?:)

  • Marie.

   Det låter som någonting jag skulle kunna gå med på!

 19. Men finemang då har vi gjort en deal! wiho :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: